• 瀏覽: 41,859
  • 回覆: 59
本主題由 mongkok brother 於 2022-8-1 11:27 分割
上網見到有人喺巴士度漏低咗件內衣,我自己試過最誇張漏低咗成個袋喺巴士
當時啱啱瞓醒,見架巴士冇乜人將個袋放喺隔籬位,點知落車嗰陣就冇拎走個袋…

好彩落車行咗兩步發現冇拎個袋,即刻跑返上車同司機講我漏咗個袋
如果落車先發現自己漏咗嘢喺巴士應該係去之後啲站遇返架巴士同巴士司機講之前搭呢架巴士漏咗嘢想搵返定係應該直接去巴士總站搵站長幫手?

遺留個人物品喺巴士,巴士司機執到一般會交去站長室,你可以去問下有冇執到;又或者打去巴士公司請佢哋幫忙搵

引用:
原帖由 szeto903 於 2022-7-27 12:50 發表
遺留個人物品喺巴士,巴士司機執到一般會交去站長室,你可以去問下有冇執到;又或者打去巴士公司請佢哋幫忙搵
意思係直接去站長度搵應該最快搵得返?

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-7-27 12:40 發表
上網見到有人喺巴士度漏低咗件內衣,我自己試過最誇張漏低咗成個袋喺巴士
當時啱啱瞓醒,見架巴士冇乜人將個袋放喺隔籬位,點知落車嗰陣就冇拎走個袋…

好彩落車行咗兩步發現冇拎個袋,即刻跑返上車同司機講我漏咗個袋
如果落車先發現自己漏咗嘢喺巴士應該係去之後啲站遇返架巴士同巴士司機講之前搭呢架巴士漏咗嘢想搵返定係應該直接去巴士總站搵站長幫手?
試過留低銀包

試過留低銀包
問總站站長室
結果搵得返

如果系貴重嘢,截的士追住架巴士

認得架巴士或車長就直接搵車長
唔認得就搵站長

可以先打電話去站長室問的,熱線會提供電話號碼的

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-7-27 12:56 發表

意思係直接去站長度搵應該最快搵得返?
經驗之談,大件嘢而司機有巡車通常會執起放站長室,而通常你返轉頭架巴士已經開咗車,所以問咗站長先無壞

漏咗媽咪對鞋,下車後再問巴士司機已經不見了

引用:
原帖由 szeto903 於 2022-7-27 14:36 發表

經驗之談,大件嘢而司機有巡車通常會執起放站長室,而通常你返轉頭架巴士已經開咗車,所以問咗站長先無壞
我都係經驗之談,我漏咗個背囊,入面有銀包、信用卡等,已第一時間去總站搵,冇,架車已開走,我搭鐵路去總站截佢,車長話見到冇同我執起,結果都係冇咗。

香港公交冇留言區比市民報失?

次次漏野都揾唔番

引用:
原帖由 勞斯動眾 於 2022-7-27 12:40 發表

尖沙咀買個30公斤行李箱,梆着輪椅位,入去坐底,旺角落車,回到家俾問你吾係去買筴咩?先發覺,搭的士去總站攞返

試過好多次漏低把遮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]