• 瀏覽: 8,022
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
大家平時新車落地入邊隻油? 對引擎好D?

其實都係入開個間就個間, 無分邊度油架?

引用:
原帖由 簡單就快樂 於 2022-7-31 17:03 發表
其實都係入開個間就個間, 無分邊度油架?

我都唔知其他人係點,所以問問大家有冇話邊隻比較好?

就好似買新手機咁, 你買個日又怕佢花, 又要買野protect佢
隔多一個星期你就無咁錫部機, 其實買車都係一樣

睇下車主手冊有無要求入邊隻油、無就去問車廠

引用:
原帖由 Yroinoi 於 2022-7-27 21:29 發表
上左腦?

可樂冇益你又飲?
炸薯條冇益你又食?
🤣 擔心個 engine 食咩電油

引用:
原帖由 Yroinoi 於 2022-7-31 17:38 發表

我都唔知其他人係點,所以問問大家有冇話邊隻比較好?
咁,覺得用中電嘅電力好啲,定係港燈嘅電力好啲 ??

全港入口都係靚電油,唔會有 92,電油存倉都係青衣油庫,都係星洲進口

冇乜所謂嘅香港啲電油,大部分都係由星加坡提煉,然後運入嚟香港,唔同品牌嘅油公司,會加唔同嘅添加劑。你又唔係去比賽,入啲普通嘅電油(普通平價)已經足夠

就近

引用:
原帖由 Yroinoi 於 2022-7-27 21:29 發表
咩車

獅球嘜

引用:
如果有油券送畀你咪睇下有邊係邊間油公司囉 用咗佢嚟入, 如果你嗰架係一千萬法拉利你就問返 車行有乜嘢好建議, 法拉利通常都係蜆殼

得啦!知你買新車啦!

花生油

呢個帖主要係樓主話畀大家知佢買了新車,入什麼油只係掩飾下,過場過場。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]