• 瀏覽: 20,305
  • 回覆: 38
+20
價平,樣正,耐用!一個上世紀既品牌,另有一番味道!

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-28 18:56 發表

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-28 18:56 發表
好似已經係再上一世紀(1870 年)已經有喇,佢哋啲錶盒上面係都要寫埋 1870 年。

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-28 19:31 發表

好想佢出返 369 款...

引用:
原帖由 NTDMS 於 2022-7-29 15:43 發表

好似已經係再上一世紀(1870 年)已經有喇,佢哋啲錶盒上面係都要寫埋 1870 年。
我都無留意個合寫住Since 1870

以前就真係平。宜家,唔算平了,應該過2千???😢

宜家無ETA。想知,佢用咩機芯,SW?STP1-11?國產ETA ?🧐

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-7-31 07:45 發表
以前就真係平。宜家,唔算平了,應該過2千???😢

宜家無ETA。想知,佢用咩機芯,SW?STP1-11?國產ETA ?🧐
而家都係ETA,我隻用EAA2824

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 08:39 發表

隻錶夜光都OK架

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 08:39 發表

應該唔會,因為ETA唔會再供應,其他瑞士大牌子,都轉晒SW。除非山度士庫存仲有好多後備eta。。。😂

Octo,已改用STP1-11。。。

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 09:06 發表

隻錶夜光都OK架
嘩,我一直以為,佢個夜光係印上去。原來,真係可以發光。。。。👍🙃

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-7-31 09:18 發表

應該唔會,因為ETA唔會再供應,其他瑞士大牌子,都轉晒SW。除非山度士庫存仲有好多後備eta。。。😂

Octo,已改用STP1-11。。。
山度士已經唔係瑞士造,除機芯外,其他野都係亞洲造,例如中國/香港/新加波等等地方造,所以ETA會供貨比佢!

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 09:34 發表

山度士已經唔係瑞士造,除機芯外,其他野都係亞洲造,例如中國/香港/新加波等等地方造,所以ETA會供貨比佢!
錶底寫住ETA2824

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 09:38 發表

錶底寫住ETA2824
嚴格黎講山度士已經係一間中國全資既製錶品牌,所以佢亦係小數ETA會供貨比佢造手錶既公司!

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2022-7-31 09:38 發表

錶底寫住ETA2824
如果仲係ETA正廠,咁就非常好,今天來講算係稀有。而SW係較脆弱。。。🙃
如果度士,仲有出透底,咁就可以望下有無 ETA 印鑑

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-7-31 09:20 發表

嘩,我一直以為,佢個夜光係印上去。原來,真係可以發光。。。。👍🙃
以前既山度士品質就真係比較差,但新出既手錶質素已經好咗好多,而機芯又係出名既ETA,所以都有一定保證!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]