• 瀏覽: 22,034
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
公司每個月都會搞啲員工活動,提升下員工士氣同歸屬感,之前啲員工活動其實都幾好,好似星期五放工會去飲嘢,有時周末一齊做義工服務。但今日收到消息,下個月嘅員工活動竟然係探靈!係唔係傻㗎!都唔知邊個諗埋啲咁嘅活動,呢啲寧可信其有,萬一去完出左事咁點算,唔想為左個員工掂到呢啲污糟野,同埋自己都好驚呢啲,但唔去又會畀老細話,點做好?

引用:
原帖由 剃髮維尼 於 2022-7-29 11:29 發表
公司每個月都會搞啲員工活動,提升下員工士氣同歸屬感,之前啲員工活動其實都幾好,好似星期五放工會去飲嘢,有時周末一齊做義工服務。但今日收到消息,下個月嘅員工活動竟然係探靈!係唔係傻㗎!都唔知邊個諗埋啲咁嘅活動,呢啲寧可信其有,萬一去完出左事咁點算,唔想為左個員工掂到呢啲污糟野,同埋自己都好驚呢啲,但唔去又會畀老細話,點做好?
Team building玩啲咁嘅嘢?

引用:
寧願請假都唔好參加!

其實係個公開招聘活動。

你慄至掛!?

引用:
原帖由 purplerain70 於 2022-7-29 17:07 發表
其實係個公開招聘活動。
請鬼?

不務正業。

邊行 ?  去醫院做大把,都唔知有乜好探,你 d 同事井底之蛙。

引用:
不要參加

睇螢火蟲緊係揀夏天,探靈緊係揀七月,冇問題喎,唔通過農曆年先黎探靈咩。

以宗教理由拒絕去囉!

引用:
咁大班人氣!乜靈刀走晒啦!探乜Q吖!

做人太無聊
去揾鬼做朋友

屎坑點燈

真係唔好參加這類活動。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]