• 瀏覽: 19,248
  • 回覆: 81
如題


開左死球就係開左波
邊個踢第二腳有咩關係?

[ 本帖最後由 炎圖利 於 2022-7-31 13:48 編輯 ]



引用:
原帖由 炎圖利 於 2022-7-31 13:47 發表
開左死球就係開左波
邊個踢第二腳有咩關係?
咁角球咪可以自己推入禁區?



旦凡死球同一球員不能觸球兩次或以上, 解答晒以上既留言疑問.


[隱藏]
引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-7-31 13:51 發表

咁角球咪可以自己推入禁區?
good!!

[ 本帖最後由 歡哥gogo 於 2022-7-31 14:00 編輯 ]



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
引用:
原帖由 Dialanwok 於 2022-7-31 13:58 發表
旦凡死球同一球員不能觸球兩次或以上, 解答晒以上既留言疑問.
咁球証應該點處罰?!



引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2022-7-31 14:02 發表

咁球証應該點處罰?!
改判對方於同一位置獲兩腳波死球.



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
吹罰球
以前拿鐵斯玩罰球原地窩利,都要隊友先補一腳而不是一開始自己挑高再窩利
享利皮里欺雙人12碼都要皮里欺先補一腳,雖然享利射左飛機
12碼龍門球罰球冇分別,都係罰球,唔可以自己兩腳,好似係,除非唔係
好似有龍門開大腳,大風吹返轉頭,見個龍門只用頭頂冇用到手,救唔到變OG



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
引用:
原帖由 味將軍 於 2022-7-31 14:07 發表
吹罰球
以前拿鐵斯玩罰球原地窩利,都要隊友先補一腳而不是一開始自己挑高再窩利
享利皮里欺雙人12碼都要皮里欺先補一腳,雖然享利射左飛機
12碼龍門球罰球冇分別,都係罰球,唔可以自己兩腳,好似係,除非唔係
好似有龍門開大腳,大風吹返轉頭,見個龍門只用頭頂冇用到手,救唔到變OG
放低地波死球既龍門球,未掂波前球例風吹番轉頭,唔計烏龍架喎


除非係生球拋波出去個隻啫



引用:
原帖由 Dialanwok 於 2022-7-31 14:03 發表

改判對方於同一位置獲兩腳波死球.
錯, 可以直接紅牌趕出場!



引用:
原帖由 歡哥gogo 於 2022-7-31 14:18 發表

錯, 可以直接紅牌趕出場!
點直接紅牌趕出場呀?  有人主射12碼滑腳不小心觸球兩次入了都係判無效, 俾守方兩腳波死球, 幾時會趕主射球員出場呀?

即時你故意死球觸球兩次, 球證最多俾黃牌警告你咋, 除非你想蓄意省死對手例如大腳省人個頭.



[隱藏]
引用:
原帖由 味將軍 於 2022-7-31 14:07 發表
吹罰球
以前拿鐵斯玩罰球原地窩利,都要隊友先補一腳而不是一開始自己挑高再窩利
享利皮里欺雙人12碼都要皮里欺先補一腳,雖然享利射左飛機
12碼龍門球罰球冇分別,都係罰球,唔可以自己兩腳,好似係,除非唔係
好似有龍門開大腳,大風吹返轉頭,見個龍門只用頭頂冇用到手,救唔到變OG
"好似有龍門開大腳,大風吹返轉頭,見個龍門只用頭頂冇用到手,救唔到變OG" 係錯 !

https://www.thefa.com/football-rules-governance/lawsandrules/laws/football-11-11/law-16---the-goal-kick

A goal may be scored directly from a goal kick, but only against the opposing team; if the ball directly enters the kicker’s goal a corner kick is awarded to the opponents.



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]