• 瀏覽: 2,027
  • 回覆: 9
https://skypost.ulifestyle.com.h ... 智叻星》精裝版 陳百祥︰跟住唞番20年


發佈時間: 2022/08/01
陳百祥(阿叻)昨日出席高爾夫球慈善活動,久未露面的他,笑指自己是失業人士。不過,阿叻透露將於本周四返TVB錄影一集《運財智叻星》精裝版,但笑言與高層曾志偉沒有交情,亦不清楚對方的內地公司被追債一事。

陳百祥昨日在太太黃杏秀陪同下出席活動,養尊處優的他,透露本月4日將回TVB錄影經典遊戲節目《運財智叻星》,本月尾則擔任仁愛堂慈善籌款活動的司儀。他笑言︰「我做完呢兩個節目就唔做,跟住就唞20年。我真係無做嘢幾年,嚿年港姐司儀我都無做。(曾志偉叫就做?)我同佢無乜交情,佢係高層,我只係小藝員。」

阿叻又解釋再錄製《運財智叻星》的原因︰「佢哋想每個收視高嘅遊戲節目都做一集精華版,佢(志偉)諗住我『收工』,但『收工』前出嚟畀人睇埋最後一次。」嘉賓方面,阿叻全程交由無綫負責,並表示︰「我叫佢唔好畀稿我睇,亦唔好叫我做嘢,總之禮物同嘉賓都唔關我事,我只係畀個陳百祥你。(酬勞點計?)我從來都無同TVB計酬勞,志偉都唔知我幾多錢,得何麗全(星夢娛樂集團總裁)知我幾多。」


不會靜態唱《我至叻》

另外,問及志偉的內地公司被追債,阿叻稱︰「我唔知,我out咗㗎喇,我係退休嘅老人家!」至於MIRROR紅館騷的大型意外,阿叻說︰「好sad(傷心),希望傷者早日康復,但我唔加任何意見,我又無份去睇。(網民鬧係『豆腐渣』工程?)我無回應,亦唔知詳情,件事交咗畀重案組,政府都話會交代清楚,我哋咪等政府交代囉!」提到文化體育及旅遊局長楊潤雄早前提議演唱會可作較靜態表演,阿叻笑謂︰「我就唔得,我一定要唱『叻,我至叻』,當年嘅排舞師話我係『手直舞蹈藝員』,佢覺得我跳舞好過郭富城。」

採訪︰倪小珊

美術︰梁政敏

攝影︰林良明




#晴報,堅過石堅!

絕對 最優質免費報紙 #天天向上 !

#阿叻 經典回歸!

好事

反正咁多旅遊強片

更具知識性!



運財智叻星好睇


會唔會做返一筆out 銷同一觸即發?


呢條友冇眼睇


[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-3 01:44 發表
曾志偉鐵了心要讓tvb轉型老人院嗎
55年周年台慶環節



提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 積克W 於 2022-8-3 08:35 發表
大台呢啲就係認真做電視,你可以噏得出一大堆經典嘅電視節目,一堆堆喺大台出身嘅天皇巨星,反之乜7妖TV,除咗有一堆冇料被吹到可以7出亞洲嘅妖人之外,其他係一無是處,今次意外唔係巧合,只係顯示到吹奏出嚟嘅,只係空心菜一條,根本冇能力搞大型,而又有華麗嘅舞台節目
絕對同意!

唔好話呢D上世紀經典

連J2都有

2010年代
安樂蝸
big boys club
姊妹淘

2020年代
逝者代言人



[隱藏]
食屎啦佢


[按此隱藏 Google 建議的相符內容]