• 瀏覽: 29,656
  • 回覆: 57
少咗啲人亂咁行出馬路,理論上少咗突發事件, 對考車牌有好處

引用:
原帖由 ultane 於 2022-8-4 13:32 發表

考牌,最緊要係考態度同安全, 唔好理佢乜嘢天氣,記住呢兩樣嘢喇。
考牌成唔成功最緊要兩樣嘢第一好同有心機教車師傅, 第二自己嘅駕駛技術, 有啲師傅明知你容易出錯 情況 佢都唔提醒你,想你考多幾次。

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2022-8-4 12:17 發表

著短裙仔去考應該再易啲pass
如果男人係米著條現代褲去考會易點....

若果增加難度會減低考試要求、咁你全程合埋雙眼,出到路口都Pass俾你

引用:
原帖由 後生族 於 2022-8-4 13:38 發表
當年,我考路試3點.落住細雨.
2點半已出車試場, 因為前面師兄們都屎哂泊位,冇野出.
最後我都只泊位 pass .
當年記憶考 10點,跑馬地試場考,過咗返工返學時間,行人同車都比較少,斜路泊車 ok後,出馬路,D燈位全部綠燈直通行車(其中一個燈位在斜路,我事前都怕斜路停車後死火開唔到車,所以,好彩無遇上以上情況) ,之後唯一考驗是有架車停咗係我前面暫時無行,我當時選擇停車無即時爬頭,之後架車確定死車,所以才再開車爬佢頭,之後就無驚無險返試場等結果,一 Take Pass😁我承認係好多幸運巧合才 Pass到,若再重考多 D考驗,我也不敢肯定 Pass到。。。。

有啲咁嘅事

引用:
原帖由 Averyon 於 2022-8-4 09:43 發表
我星期五考車,天氣報告話星期五仍然落雨,有人話落雨考車會易pass啲又有人同我講可以報定下次…
落雨考車個阿sir會唔會鬆手啲?我唔想考多次呀
如果落雨你都做得足所有動作又無犯大錯就容易pass,但絕對唔會因為落雨你礐都比你pass呀

落雨考牌,特發事件容易發生,加倍小心

多數失敗,原因係....因為夏天落雨,開冷氣....內外温差大,睇唔清楚兩邊倒後鏡....容易估估吓

大乳會易啲pass

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-8-4 13:37 發表
年卅十晩應該易啲。
要係朝早先好

著超短褲

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2022-8-4 12:17 發表

著短裙仔去考應該再易啲pass
有事業線會更好!

當年考何文田成朝都落無停,一上車就再大d,能見度就得約10米內,但又因為大雨,路邊車唔多,
連班馬線都無人,之前踩場沿路就多人既,最後就反而一野pass

引用:
原帖由 derrickt 於 2022-8-4 13:39 發表

著超短褲, 最好剃哂 D 版腳毛, 顯得雙腿夠白滑!
仲要剃埋雀毛添

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]