• 瀏覽: 29,560
  • 回覆: 119
  • 追帖: 2
大叔同條女尋晚去咗開房中出冇俾錢

個老💩忽未必岩哂
但條女d態度都好有問題

宜家候生係好難教,尤其是港女,返工遲到1小時以上,都未出聲話佢,只係指下個鐘,已經過嚟拍抬爆哂粗,屌返上司轉頭。

叫佢打文件,寫哂可以錯漏3成,之後Mark Comment叫佢改,改完都仍然錯,再將啱嘅Delete左佢。

其實阿叔唔需要同佢嘈,學我乜都email比麻煩同事,cc上頭,Black and white,儲埋所有罪證先1次過上比HR及上頭。

Team work 係講合作,日日鬧交冇乜好處

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2022-8-4 13:05 發表

唔係呀,大叔一直對外話自己娶唔到老婆,仇女到不得了
大叔即係幾多歲

得L閒係你新同事咩,唔照下鏡數下自己有幾多條皺紋都睇下自己張老身啦!又~唔L記得自己年齡牙?

呢啲候生女學乜人出嚟做嘢呀

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2022-8-4 10:30 發表
請左幾個fresh grad,返左工兩個禮拜多啲有個女仔比個麻煩大叔同事針對,無論個女仔做咩個大叔都可以捉佢錯處,同一樣野其他新同事做錯大叔又唔鬧佢地
而個女仔屬於比人鬧一句可以頂十句,所以幾乎每日都會聽到佢地係office到鬧交已經變成每日我最期待既畫面

返工唔夠一個鐘大叔又走去鬧個女仔連影印野都唔識,鬧佢點解唔打直印要打橫印,打橫印會睇唔到啲字
個女仔話:打直印要將兩張紙痴埋一齊先唔 ...
9個字?DLLMCFHPK

引用:
請左幾個fresh grad,返左工兩個禮拜多啲有個女仔比個麻煩大叔同事針對,無論個女仔做咩個大叔都可以捉佢錯處,同一樣野其他新同事做錯大叔又唔鬧佢地
而個女仔屬於比人鬧一句可以頂十句,所以幾乎每日都會聽到佢地係office到鬧交已經變成每日我最期待既畫面

返工唔夠一個鐘大叔又走去鬧個女仔連影印野都唔識,鬧佢點解唔打直印要打橫印,打橫印會睇唔到啲字
咁“行橋多過你行路,
見鬼多過你見人,
揸一幢加兩粒多過你揸筷子”
又點駁嘴?

引用:

阿妹......禾撐妳呀

問題應該在於大叔

引用:
原帖由 大氣晚乘龍快婿 於 2022-8-4 12:16 發表
你個大叔同事都幾慘
可能大叔見個女仔做野唔上心
本意想教佢, 但表達錯誤, 同語氣問題
好多大叔都會甘

人身攻擊就叫做拆解?

想溝人,人地唔受。

如果係條女,就話佢想溝自己,溝唔到,衣家發爛渣,即時喊,一定有人撐。

引用:
原帖由 daimonster 於 2022-8-4 21:38 發表

大叔態度有問題, 但其實話人地中海大肚腩…..可以係人身攻擊…..
但係理性客觀既事實, 除非佢證實到唔係.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]