• 瀏覽: 29,568
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
請左幾個fresh grad,返左工兩個禮拜多啲有個女仔比個麻煩大叔同事針對,無論個女仔做咩個大叔都可以捉佢錯處,同一樣野其他新同事做錯大叔又唔鬧佢地
而個女仔屬於比人鬧一句可以頂十句,所以幾乎每日都會聽到佢地係office到鬧交已經變成每日我最期待既畫面

返工唔夠一個鐘大叔又走去鬧個女仔連影印野都唔識,鬧佢點解唔打直印要打橫印,打橫印會睇唔到啲字
個女仔話:打直印要將兩張紙痴埋一齊先唔洗揭黎揭去,打橫印可以一張紙過又可以睇得方便
啲字對阿叔黎講又真係細左少少,不過都叫做睇得清楚
唔知大叔係真係睇唔到啲字定係求其搵野黎鬧下佢先,大叔就話係個女仔連印野都唔識又話自己食鹽多過佢食米,教佢野就唔好駁嘴駁舌
個女仔話:睇你個樣都知你食鹽多過我食米啦,你個款又地中海又大肚腩因住腎虧呀
附近啲同事聽到忍唔住笑,大叔仲嬲叫個女仔依家執野走

但係大叔冇資格炒人,因為連team head都未出聲,唔可以憑住自己係老屎忽就越過team head炒人架喎
Team head叫個女仔當今日放假,然後叫左大叔入房講左9個字都仲未出返黎

引用:
原帖由 時候已都不早 於 2022-8-4 13:02 發表
其實個大叔系米個女仔既老爸黎架咩都管住晒
唔係呀,大叔一直對外話自己娶唔到老婆,仇女到不得了

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-8-4 12:55 發表
個呀叔好明顯係想溝條女 所以成日串佢博條女注意,反間計,溝女呢D你識條鐵咩
又真,通常我都係比人溝

引用:
原帖由 newbieb 於 2022-8-4 16:30 發表
大叔當team head 係嗰女仔,講咗45分鐘都未講完?😂
大叔可能同team head講我食鹽多過你飲水呀

引用:
原帖由 時候已都不早 於 2022-8-4 18:54 發表

個大叔甘奇怪
好心你上頭就炒Q左佢啦!影響士氣
可能單身得太耐,搞到佢個人咁燥底

引用:
原帖由 cmk0160 於 2022-8-4 20:17 發表
大叔: 我柯屎多個你柯尿呀!
咁佢腸道都幾健康…

引用:
原帖由 daimonster 於 2022-8-4 21:38 發表

大叔態度有問題, 但其實話人地中海大肚腩…..可以係人身攻擊…..
但係事實上大叔又真係有地中海同大肚腩…

引用:
原帖由 chingtszki2015 於 2022-8-4 21:42 發表
我都鍾意呢個女仔!

不過我唔會鬧佢!

「食鹽多過你食米」都拆到!醒!
食咁多鈉都唔好,提醒佢要注重健康姐

引用:
原帖由 工廠男 於 2022-8-4 22:26 發表

大叔的愛。
我係阿叔,從此會改口講,我食女多過你食仔。
但係呢個大叔食唔到女,講唔到呢句野

引用:
原帖由 阿兜 於 2022-8-5 00:02 發表

同話女人平胸一樣,你話告唔告得
講事實算唔算人身攻擊?

引用:
原帖由 老司機🚬 於 2022-8-5 05:44 發表
其實大叔好可憐!
冇啦啦比佢鬧都好可憐

引用:
原帖由 正傻西4 於 2022-8-5 06:48 發表
宜家候生係好難教,尤其是港女,返工遲到1小時以上,都未出聲話佢,只係指下個鐘,已經過嚟拍抬爆哂粗,屌返上司轉頭。

叫佢打文件,寫哂可以錯漏3成,之後Mark Comment叫佢改,改完都仍然錯,再將啱嘅Delete左佢。

其實阿叔唔需要同佢嘈,學我乜都email比麻煩同事,cc上頭,Black and white,儲埋所有罪證先1次過上比HR及上頭。
咁你呢個港女同事會唔會考慮係佢唔適合返工

引用:
原帖由 tmchu007 於 2022-8-5 07:11 發表

大叔即係幾多歲
50歲左右囉

引用:
原帖由 87er 於 2022-8-5 08:19 發表

咁“行橋多過你行路,
見鬼多過你見人,
揸一幢加兩粒多過你揸筷子”
又點駁嘴?
睇下黎緊大叔會唔會講呢啲說話,駁到嘴再話你知

引用:
原帖由 ViolateCarRepor 於 2022-8-5 08:55 發表

可能大叔見個女仔做野唔上心
本意想教佢, 但表達錯誤, 同語氣問題
好多大叔都會甘
兩個都有問題既,一隻手掌拍唔響

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]