• 瀏覽: 13,871
  • 回覆: 23
  • 分享: 1
英超在香港時間周六凌晨三時開鑼,由阿仙奴作客鬥水晶宮作為揭幕戰。阿仙奴法國中堅威廉沙列巴加盟三年,今季不再外借可以留隊,等待良久終於可以在英超舞台亮相。

沙列巴在一九年由法甲聖伊天轉會阿仙奴,但隨即被借回該隊,上兩季則借去尼斯及馬賽。去季,沙列巴幫馬賽拿到法甲亞軍,同時入選法甲最佳十一人,並且入選法國國家隊。阿迪達留到這位新星的進步,決定今季留用此子:「過去數個星期的季前集訓,我們見到沙列巴進度,證明之前外借他是合理決定。把他借走一事令我受到批評,但見到他的進步,可見此事沒有做錯。」

阿迪達指,如何處理年青球員要小心翼翼:「你不會見到十九歲的青年球員在大球會踢正選,這些事情不會發生。而且,阿仙奴去季沒有歐洲賽,如果收回沙列巴,他的出場時間會更少。我們投資在他身上,因為相信他在未來會是重要一員,所以要鋪路幫助他成長。」

阿迪達指,讓沙列巴在馬賽留一年是一件好事,現在大家終於可以合作,彼此關係繼續。阿仙奴接連增兵之後,將以加比爾捷西斯掛帥鬥水晶宮,沙列巴則在中堅位置與加比爾馬加希斯合作,周六凌晨三時作客出擊。






英超今晚要開鑼啦,已經準備好睇啦。阿仙奴作客鬥水晶宮作為揭幕戰,好似會好精彩咁!


https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11122391-英超│阿仙奴揭幕戰鬥水晶宮-沙列巴等足3年終上陣



熱身賽一條龍
返聯賽一條蟲



凌晨三時見


阿記今年爭第三


[隱藏]
上季季初阿仙奴連輸三場,今季應該唔會卦


支持阿仙奴


引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-5 10:25 發表
上季季初阿仙奴連輸三場,今季應該唔會卦
睇賽程唔會了, 對水, 李城, 富咸, 般矛,愛記,賓福特呢D,8, 9 月叫做強D嘅都係曼聯(其實都唔強得去邊),要到十月先有硬野, 反而預期季初成績應該會唔錯,如果食到個勢,打起度氣,上半季排前四,什至更高都唔奇。
其實阿記呢2,3季花買人嘅錢,係英超第一,使左好多錢,只不過買來買去都係D一線尾,二線球員,都幾季了,又使左咁多錢,阿迪達有D成績,都好應該。



阿仙奴就一路都比曼聯穩定。人腳似乎又再好啲。今季都係前4目標,但要縮小同車熱距離。


支持阿記


[隱藏]
Arsenal sure win


有咩勁人?


水晶宮好強咩?


剩兩年約,未肯續約


阿奴穩袋3分


[隱藏]
阿記💪💪💪


鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]