• 瀏覽: 12,779
  • 回覆: 28
「新沙維」好慘
https://hk.sports.yahoo.com/news/沙維痛下殺手-傳列卡佩衰多口遭棄-014822977.html

巴塞隆拿青訓產品列卡佩加盟美職聯的洛杉磯銀河,有內幕指這是與他嘲諷費蘭托利斯的錄音流出有關,並遭主帥沙維痛下殺手。巴塞隆拿中場列卡佩(Riqui Puig)轉投美職聯球隊洛杉磯銀河,令球迷頗為意外。據悉,這與日前流出他嘲諷隊友費蘭托利斯的錄音有關。列卡佩是在駕駛學校時遭人錄音,他當時嘲諷1月加盟的費蘭托利斯:「哥迪奧拿不要他,他去年在曼城只上陣12場。」他還透露自己拒絕過AC米蘭、車路士的邀約,因為在母會巴塞很開心。

若消息屬實,可顯示沙維重視紀律,連被喻為「新沙維」的後輩都痛下殺手。

列卡佩今年22歲,是巴塞青訓產品,但在球隊一直未能獲得正選地位,只出場57場。列卡佩簽約洛杉磯銀河3年,如果將來轉會,巴塞將獲得某個百分比的轉會費。

引用:
原帖由 六球等餵王 於 2022-8-5 10:38 發表
「新沙維」好慘
https://hk.sports.yahoo.com/news/沙維痛下殺手-傳列卡佩衰多口遭棄-014822977.html

...
世界就係咁, 講事實好多時都無好結果

事實又真係哥廸奧拿唔要費倫托理斯, 巴塞竟然話要咪扮做個順水人情囉!

未爆呢單野之前一早講緊佢要走啦,故仔真係易作

違規當然要受罰
唔係個個都可以違反隊規但又唔使受罰的

引用:
原帖由 hkpapa852 於 2022-8-5 10:44 發表

世界就係咁, 講事實好多時都無好結果

事實又真係哥廸奧拿唔要費倫托理斯, 巴塞竟然話要咪扮做個順水人情囉!
係巴塞唔可以講事實
一定要吹奏

引用:
原帖由 芳達西聞 於 2022-8-5 10:55 發表

巴塞真係多人敗走
又普奇
又沙維西蒙 
列卡佩無吹奏沙維
所以被清走

走係好事!都唔知有無糧出

引用:
原帖由 The_Cardigans_ 於 2022-8-5 11:30 發表
走係好事!都唔知有無糧出
呢樣又真喎

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-8-5 10:57 發表
違規當然要受罰
唔係個個都可以違反隊規但又唔使受罰的
所以巴塞清走美斯
因為美斯帶頭唔肯減薪

忠心嘅球員踢巴塞原來會被清走
迪莊又係咁

引用:
原帖由 尋求出走曼聯 於 2022-8-5 10:45 AM 發表
未爆呢單野之前一早講緊佢要走啦,故仔真係易作
簡單d講,人地post果d就係作,你放果d就係真

引用:
原帖由 Tony_820325 於 2022-8-5 16:38 發表

簡單d講,人地post果d就係作,你放果d就係真
你估佢套雙標流呀

引用:
原帖由 19西蒙 於 2022-8-5 04:46 PM 發表

你估佢套雙標流呀
一係扮唔記得冇講過

引用:
原帖由 Tony_820325 於 2022-8-5 16:52 發表

一係扮唔記得冇講過
而家已經勁到唔使扮
直頭講完唔認就得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]