• 瀏覽: 23,069
  • 回覆: 116
  • 追帖: 6
+7
邊度 

目測,用心鹵的鹵水,我要鵝肝,粉腸。。。

睇落好鬼吸引 

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:37 發表

九龍石硤尾!
近邊我一陣可能去鴨街

十六叔邊度?鵝肝幾錢?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:57 發表

農,16叔試過了此滷水店的產品之後,最後都係選擇滷水小食之中的豬頭皮、滷水鵝翼及鵝肝。
豬頭皮已唔多見了。。。

引用:
原帖由 🥚蛋蛋🥚 於 2022-8-5 12:24 發表

冇掌既?
蛋蛋,新鮮鵝掌鵝翼,供應有限!掌俾人買咗。。。翼16叔要埋!

石硤尾都搵到!
服!

粉嫩鵝肝,請問石硤尾邊一間?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:21 發表
16叔幫趁開的滷水店不知何故,味道不大對口胃。。。而無意間又搵到另一檔,幫趁了幾次!掂!
而幫襯開的滷水店,師傅轉工了!急聘企檔師傅1000蚊一日。。。實在唔係咁易賺架!要同客人良好溝通、要懂得使用電子磅、斬料要眼明手快、而最難的是令老闆滿意!
有冇豬頭肉?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:21 發表
16叔幫趁開的滷水店不知何故,味道不大對口胃。。。而無意間又搵到另一檔,幫趁了幾次!掂!
而幫襯開的滷水店,師傅轉工了!急聘企檔師傅1000蚊一日。。。實在唔係咁易賺架!要同客人良好溝通、要懂得使用電子磅、斬料要眼明手快、而最難的是令老闆滿意!
呢盒 大雜燴,好正喎, 有 掌翼,鵝肝,豬頭肉,買咗幾錢呀

引用:
老水賢

我食開牛池灣街市正門入口第一檔 啲雞髀同鵝肝好食

引用:
樣樣都好啱我胃口

引用:
原帖由 日日zzz 於 2022-8-5 13:56 發表
我食開牛池灣街市正門入口第一檔 啲雞髀同鵝肝好食
呢檔正呀!成日西貢行山嘅零食靠佢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]