• 瀏覽: 20,094
  • 回覆: 115
  • 追帖: 6
+7
16叔幫趁開的滷水店不知何故,味道不大對口胃。。。而無意間又搵到另一檔,幫趁了幾次!掂!
而幫襯開的滷水店,師傅轉工了!急聘企檔師傅1000蚊一日。。。實在唔係咁易賺架!要同客人良好溝通、要懂得使用電子磅、斬料要眼明手快、而最難的是令老闆滿意!

附件

IMG-20220804-WA0005.jpg(354.17 KB)

IMG-20220804-WA0002.jpg(284.22 KB)

IMG-20220805-WA0000.jpg(160.15 KB)

IMG-20220804-WA0003.jpg(173.32 KB)

IMG-20220804-WA0004.jpg(200.37 KB)

IMG-20220804-WA0001.jpg(487.66 KB)

係邊區?

我要鵝腸

頭頸

引用:
原帖由 unclesixteen 於 5-8-2022 12:21 發表
16叔幫趁開的滷水店不知何故,味道不大對口胃。。。而無意間又搵到另一檔,幫趁了幾次!掂!
冇掌既?

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:21 發表
係咪轉咗手

請問16叔呢檔喺邊呢?

引用:
原帖由 風之翼 於 2022-8-5 12:22 發表
我要鵝腸
九龍石硤尾!

配啤酒一流

引用:
原帖由 風之翼 於 2022-8-5 12:22 發表
我要鵝腸
你睇下啲鵝肝夠曬粉,入口融化!

唔錯喎?有冇鵝肝賣?

引用:
原帖由 farm1615 於 2022-8-5 12:23 發表
頭頸
農,16叔試過了此滷水店的產品之後,最後都係選擇滷水小食之中的豬頭皮、滷水鵝翼及鵝肝。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:44 發表

你睇下啲鵝肝夠曬粉,入口融化!
真係好正

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2022-8-5 12:21 發表
而幫襯開的滷水店,師傅轉工了!急聘企檔師傅1000蚊一日。。。實在唔係咁易賺架!要同客人良好溝通、要懂得使用電子磅、斬料要眼明手快、而最難的是令老闆滿意!
送酒送飯都一流

引用:
原帖由 風之翼 於 2022-8-5 12:59 發表

真係好正
實在老遠從香港到都要過嚟呢邊買。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]