• 瀏覽: 4,191
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
+5
這八字如何?男。

引用:
原帖由 善之心 於 2022-8-5 15:44 發表
這八字如何?男。
9歲大運至今大運都係行木火, 應該都是運好, 運順的, 是嗎?

引用:
原帖由 小小書僮 於 2022-8-5 16:35 發表

9歲大運至今大運都係行木火, 應該都是運好, 運順的, 是嗎?
都是一般,多謝師兄
或有冇其他師傅可以講下,thx

引用:
這八字如何?男。
轉咗 10年大運(2017 年) 之後,就一般運氣到現在?樓主思想較保守,不易接受新事物?樓主有個肚腩,因為喜歡食嘢,唔會揀飲擇食。樓主渴望金錢的欲望強烈,太太身體體質較差,容易生病?

引用:
這八字如何?男。
在這大運上姻緣運較差

引用:
原帖由 嘉茵 於 2022-8-5 19:18 發表

轉咗 10年大運(2017 年) 之後,就一般運氣到現在?樓主思想較保守,不易接受新事物?樓主有個肚腩,因為喜歡食嘢,唔會揀飲擇食。樓主渴望金錢的欲望強烈,太太身體體質較差,容易生病?
謝謝嘉茵師傅耐心回覆。
本人覺得都無冇所謂大運行過,可能有我無乜感覺,太太都無乜病痛,很健康。

引用:
原帖由 秋收的禾田 於 2022-8-5 19:54 發表

在這大運上姻緣運較差
不太明白,謝謝你

樓主

不如你簡單的介紹一下你有那些年特差 或特好,事件大概,及目前姻緣如何,咩時間結婚。

因為 師傅們都要同你對對盤先得,你個八字又係有啲Kick

引用:
原帖由 小小書僮 於 2022-8-5 20:49 發表
樓主

不如你簡單的介紹一下你有那些年特差 或特好,事件大概,及目前姻緣如何,咩時間結婚。

因為 師傅們都要同你對對盤先得,你個八字又係有啲Kick
路過,如果叫樓主自己講自己,
呢個係訪問,唔係批命喎
咁要去聊天室度

引用:
原帖由 善之心 於 2022-8-5 20:42 發表

謝謝嘉茵師傅耐心回覆。
本人覺得都無冇所謂大運行過,可能有我無乜感覺,太太都無乜病痛,很健康。
寫明一 D, 係轉入 2017年以後,運氣就一般直至現在。。。。(10年大運是八字某段時期的劃分,以 10年起計,唔代表行咗10年好運。) 有 D人平時普通市民命格,八字有病,但一旦交上配合的大運和流年,病有藥通咗關,財富便會來了,所以,對盤確定五行喜忌是重要的,因此衆師傅才會問一些有關往事年份,來確定命盤。(我的八字情況是圖片第二點,八字病咗,等歲運大運相配,財富便會來了。所以,都係等運到。。。。。但又排等。。。) 

附件

IMG_20220726_082624.png(437.74 KB)

引用:
原帖由 曹淫超 於 2022-8-5 21:06 發表

路過,如果叫樓主自己講自己,
呢個係訪問,唔係批命喎
咁要去聊天室度
師兄 你又啱,不過如果樓主比少少訊息,那師傅們就更可準確到位比意見,可能出去睇命都會被問2句,想知咩呀,有咩唔妥幾時開始?諸如此類,其實本人淺見,睇八字跟中醫望 聞 問 切 同理。

都係個人小建議,以上的可忽略。

師傅們,買定花生等你們的斷盤😄

引用:
原帖由 嘉茵 於 2022-8-5 21:22 發表

寫明一 D, 係轉入 2017年以後,運氣就一般直至現在。。。。(10年大運是八字某段時期的劃分,以 10年起計,唔代表行咗10年好運。) 有 D人平時普通市民命格,八字有病,但一旦交上配合的大運和流年,病有藥通咗關,財富便會來了,所以,對盤確定五行喜忌是重要的,因此衆師傅才會問一些有關往事年份,來確定命盤。(我的八字情況是圖片第二點,八字病咗,等歲運大運相配,財富便會來了。所以,都係等運到。 ...
明白師傅,如你所講平民八字所以平平無奇,所以都吾知自己有乜高低潮。再想問下嚟緊今年出年或將來運勢怎樣?是否都係平平

引用:
原帖由 小小書僮 於 2022-8-5 21:22 發表

師兄 你又啱,不過如果樓主比少少訊息,那師傅們就更可準確到位比意見,可能出去睇命都會被問2句,想知咩呀,有咩唔妥幾時開始?諸如此類,其實本人淺見,睇八字跟中醫望 聞 問 切 同理。

都係個人小建議,以上的可忽略。

師傅們,買定花生等你們的斷盤😄
開頭應該一問一答地估先,估到咁上下,樓主才講一些常人意料唔到/無人估到既野 。
因為佢而家有時辰,唔係要大家估時辰

我淨係識估一樣野:樓主是惡人

引用:
原帖由 淳雅 於 2022-8-5 23:38 發表

開頭應該一問一答地估先,估到咁上下,樓主才講一些常人意料唔到/無人估到既野 。
因為佢而家有時辰,唔係要大家估時辰

我淨係識估一樣野:樓主是惡人
點解嘅一啲都吾惡

引用:
原帖由 善之心 於 2022-8-5 22:00 發表

明白師傅,如你所講平民八字所以平平無奇,所以都吾知自己有乜高低潮。再想問下嚟緊今年出年或將來運勢怎樣?是否都係平平
多忍耐一下吧,2025年開始有 2至 3年順運行的,到時好好努力💪💪💪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]