• 瀏覽: 9,260
  • 回覆: 223
同佢對話好辛苦

一時講A,一時講B

你講嘢嘅時候,佢又不停repeat同一句說話。

引用:
原帖由 東鄉大為明 於 2022-8-5 18:39 發表
跳掣應該會辭職
唔會,好hea做

例子一:一時話自己住慈雲山,一時話自己住油塘,搭214兜好耐,有時冇位坐,同事話佢住深水埗。

例子二:一時話出八千蚊糧,講講吓出七千蚊糧

成日有 

引用:
原帖由 允兩餐 於 2022-8-5 23:35 發表
成日有 
佢係完全唔聽人講嘢,但又叻唔切先攞命

例子1,我講:「乜唔係今個禮拜收晏啲咩?」,佢已經不停咆哮「xxx話㗎!」,其實我諗佢誤解人意思。

例子2,同事去廁所叫佢睇住手袋電話,點知同事小完便洗手喺廁所見到佢。

例子3,同客講嘢,佢加把咀,「xx話要xx㗎!」x2次,勁冇禮貌!但偷懶最叻。

例子4,同事7點鐘同佢講,「我7點4會過嚟同你收檔。」,佢轉過頭自己收檔。

例子5,你教佢做嘢,「xx話㗎!」(當然同一句說話又係repeat)

間間都有,日日都跳,

引用:
原帖由 更新已延期 於 2022-8-6 00:57 發表
間間都有,日日都跳,
我講人,唔係電。

引用:
原帖由 金麗星女惡人 於 2022-8-6 01:02 發表

我講人,唔係電。
係牙,咪係人囉,飲食業日日都有人跳制

引用:
原帖由 金麗星女惡人 於 2022-8-5 18:26 發表
同佢對話好辛苦

一時講A,一時講B
有呢啲人㗎,佢個態度好唔好?

引用:
原帖由 東鄉大為明 於 2022-8-5 18:39 發表
跳掣應該會辭職
等炒就有份

引用:
原帖由 金麗星女惡人 於 2022-8-5 23:07 發表
例子一:一時話自己住慈雲山,一時話自己住油塘,搭214兜好耐,有時冇位坐,同事話佢住深水埗。

例子二:一時話出八千蚊糧,講講吓出七千蚊糧
咁樣咪變咗大話精,黐黐地嘅咩?

引用:
原帖由 huhuing 於 2022-8-6 01:05 發表

有呢啲人㗎,佢個態度好唔好?
梗係唔好啦!佢對任何同事,都係直呼其名,除咗主管。最撚煩係「x姐話xxxx㗎!」,仲學人假傳聖旨。有啲唔關佢事嘅,例如同事之間工作交換,「x姐話唔可以㗎!」佢係最遲入職。

引用:
原帖由 金麗星女惡人 於 2022-8-6 01:09 發表

梗係唔好啦!佢對任何同事,都係直呼其名,除咗主管。最撚煩係「x姐話xxxx㗎!」,仲學人假傳聖旨。有啲唔關佢事嘅,例如同事之間工作交換,「x姐話唔可以㗎!」佢係最遲入職。
唔單止跳掣咁簡單,直頭黐黐哋咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]