• 瀏覽: 5,815
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 huhuing 於 2022-8-6 11:28 發表

咁要睇佢唔開心到咩程度,太嚴重嘅都做唔落啦,又情緒病又壓力大,好多啲問題出現。
我都差唔多,發夢都見到上司,我都揾定後路

引用:
原帖由 16610joey 於 2022-8-6 11:35 發表

我都差唔多,發夢都見到上司,我都揾定後路
你唔係掉轉舊人俾新人蝦?

引用:
原帖由 huhuing 於 2022-8-6 11:38 發表

你唔係掉轉舊人俾新人蝦?
咁又唔係

引用:
原帖由 16610joey 於 2022-8-6 11:43 發表

咁又唔係
咁都好啲

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-8-6 08:20 發表

所以真係想休息一段長時間,人生流流長,有必要咁不停捱法嗎,抖下都唔係大罪吧
關鍵睇自己能力

有冇信心好易搵到工

是不是公司想迫你走不用賠?!
你可撰按章工作,準時下班!

唔做係咪一定要遞信,就咁講唔做唔得?
禾次次唔做都係同MANAGER禾唔做,跟住同佢吹左8-10 min水就等一個月  

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-8-5 20:46 發表
老細超扑街
同事勁扑街
工作又壓力超標

最近兩個月差唔多晚晚臨訓前個心都同自己講,聽日遞信啦,繼續留係度真係搞唔掂,每一日都係煎熬!

之前係度做左十年,就算有時唔開心,都未試過好似依家咁,想走得咁強烈!

請比我一個唔”潤”既理由
有積蓄就走,冇就捱吧

幾仆街都好,起碼工作還境安全,唔會做做吓野有舊野跌落個頭度。

引用:
老細超扑街
同事勁扑街
工作又壓力超標

最近兩個月差唔多晚晚臨訓前個心都同自己講,聽日遞信啦,繼續留係度真係搞唔掂,每一日都係煎熬!

之前係度做左十年,就算有時唔開心,都未試過好似依家咁,想走得咁強烈!

關人叉事

引用:
老細超扑街
同事勁扑街
工作又壓力超標

覺得唔舒服,就走啦,除非好有經濟負擔,做嘢都係生活一部份,何必委屈

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-8-20 12:02 發表

我想抖下,唔想返第二份住。。。真係很累
我走了…已返新工第一日,係攰啲,不過就無壓力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]