• 瀏覽: 3,209
  • 回覆: 15
我用香港支付寶,個幾月前就試過被凍結8日,我問香港的支付寶,他們說是大陸的決定,

是「安全問題」,香港方也不知何解。

有網友說有人入大錢進我戶口就會凍結,讓我想起被凍結前,我拍了兩件共三千的東西,

然後覺得拍多了,先申請退款再拍,但對方退款後,我戶口便被凍結了,

以前很多次拍多拍錯退款無事,都是幾百元,原來有人入(退回)三千元進我戶口就會被凍結。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-8-6 02:10 發表
我用香港支付寶,個幾月前就試過被凍結8日,我問香港的支付寶,他們說是大陸的決定,

有網友說有人入大錢進我戶口就會凍結,讓我想起被凍結前,我拍了兩件共三千的東西,

然後覺得拍多了,先申請退款再拍,但對方退款後,我戶口便被凍結了,

以前很多次拍多拍錯退款無事,都是幾百元,原來有人入(退回)三千元進我戶口就會被凍結。
聽過大陸支付寶等都係俾人過3千,就停幾日,不過最後自動解封

引用:
原帖由 pojun07 於 2022-8-6 02:56 發表

聽過大陸支付寶等都係俾人過3千,就停幾日,不過最後自動解封
以後要避免這種事,很麻煩!

最近好多人都被凍結

一到要拎消費劵既時候
就好多打手出post唱衰支付寶

但又死都唔肯講自己做過d乜
淨係話唔知唔知唔知

總之就係被封左等等
中國野唔好用之類

我由支付寶hk出世開始用到而家
冇出過事

你地班打手係咪好窮?

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-8-7 10:37 發表
一到要拎消費劵既時候

淨係話唔知唔知唔知

總之就係被封左等等
中國野唔好用之類

冇出過事

你地班打手係咪好窮?
我最初都唔知,現在知道了。大陸防錢流出境外好落力(包括黑錢)!

我聲明絕對支持支付寶,但要給大眾知道如何防止被凍結戶口。

支付寶都要維穩?網軍好辛苦啊!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-8-6 02:10 發表

三千唔算大錢係嘩?我經常都響七仔一入就入五千落去,用晒又再入嘅喎,我唔綁卡唔綁戶口的。

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-8-7 10:37 發表
一到要拎消費劵既時候

淨係話唔知唔知唔知

總之就係被封左等等
中國野唔好用之類

冇出過事

你地班打手係咪好窮?
聽講消費劵不能網上購物,不會影響支付寶吧

引用:

凍結,又唔係充公,怕0羊
之前我比人hack account我直頭直接打比總部叫佢幫我凍結,佢即時幫我搞先幸保不失(剛收左筆六千幾無耐就比人hack)

引用:
原帖由 樓上小裙 於 2022-8-8 13:42 發表

凍結,又唔係充公,怕0羊
之前我比人hack account我直頭直接打比總部叫佢幫我凍結,佢即時幫我搞先幸保不失(剛收左筆六千幾無耐就比人hack)
果幾日好擔心拿唔返四千幾蚊架!又唔知點幾時解除

我未試過咁大額

最近大陸在開展斷卡行動,因為境外用銀聯卡洗錢,炒幣的太多了。個人銀行卡,支付寶,微信之類有不正常的收支情況(推測是電腦系統判定的),都會被凍結。這種情況一般過幾天會自動解封,或者去銀行櫃檯申請解封

引用:

痕大?

最近好多人都被凍結

咁我寧願涷結都要退款了,否則會助長不良賣家

主題標籤 #alipay
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]