• 瀏覽: 9,333
  • 回覆: 63
  • 追帖: 2
+8
大家晚上好!
晚餐主要食焗魚腸,太座就喜歡香脆小棠菜,阿仔又肯陪我飲啤酒,焗魚腸外脆內軟,魚腸夠肥美甘香,食之前放啲白胡椒粉就更加好味😋
之後就走去破戒食甜品,明日早上要去會所運動消耗下

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-6 23:00 發表
大家晚上好!
晚餐主要食焗魚腸,太座就喜歡香脆小棠菜,阿仔又肯陪我飲啤酒,焗魚腸外脆內軟,魚腸夠肥美甘香,食之前放啲白胡椒粉就更加好味😋
...
焗魚腸而家唔係度度有得食

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-6 23:00 發表
大家晚上好!
...
yummy yummy

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-8-6 23:04 發表

焗魚腸而家唔係度度有得食
花花,晚上好😃 
都係啲老字號嘅餐廳有得食

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-6 23:36 發表

花花,晚上好😃 
都係啲老字號嘅餐廳有得食
仲要係啲老字號先至整得好食

我以前都好鍾意食上海嘢
而家嗰啲上海婆婆新式上海嘢我覺得唔係好啱我胃口

我喜歡甜品

焗魚腸正呀

引用:
原帖由 se7endays 於 6-8-2022 23:00 發表
大家晚上好!
...
😋😋😋 焗魚腸 鍋貼小棠菜😍😍😍

焗魚腸正

引用:
大家晚上好!
...
yummy

早十幾年要成日北上順德公幹時,最喜歡食就是焗魚腸,同焗禾蟲,反為在香港沒有食

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-8-6 23:46 發表

仲要係啲老字號先至整得好食

我以前都好鍾意食上海嘢
而家嗰啲上海婆婆新式上海嘢我覺得唔係好啱我胃口
上海婆婆係連鎖式經營,好多出品由中央廚房主理,現場加熱。
小南國可以食到比較好上海菜

引用:
大家晚上好!
...
哈哈我媽咪好鐘意食焗魚腸,帶佢去食先🤭

引用:
大家晚上好!
...
請問什麼魚的魚腸?

引用:
大家晚上好!
...
Ching, 請問邊間?個焗魚腸睇落唔錯

主題標籤 #啤酒
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]