• 瀏覽: 7,951
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
之前好保守咁見到有興趣嘅工先send cv,一個月可能send4-5份,但都係得1份有interview,仲要無offer。今日想改變策略,每日大量send cv,魚翁散網咁搵工。我屋企人話我一日send咁多份會俾人列入黑名單,但我都未聽過會咁,而且銀行就快見底,咩工都頂住先。

你聽吓屋企人話,唔好send咁多出去。

引用:
原帖由 卡比獸. 於 2022-8-8 15:55 發表
之前好保守咁見到有興趣嘅工先send cv,一個月可能send4-5份,但都係得1份有interview,仲要無offer。今日想改變策略,每日大量send cv,魚翁散網咁搵工。我屋企人話我一日send咁多份會俾人列入黑名單,但我都未聽過會咁,而且銀行就快見底,咩工都頂住先。
你當HR傻咩、一日收你幾十份CV用下腦喇

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-8 17:46 發表

你當HR傻咩、一日收你幾十份CV用下腦喇
用下腦先,流主有話send 幾十份CV去同一間公司嗎?

有鬼人知你SEND過幾多出街?

就算同一集團,只要唔同公司都係獨立運作,邊有公司知你一日SEND幾多份CV出去?
再者,我份CV就咁放linkedin任D公司搵我, 咁我一定係BLACKLIST中既BLACKLIST啦

點會, 我之前喺jobsdb一日send夠50份, 之後電話響唔停, 約interview約到手軟, in左十幾個, 有5-6個有offer, 再揀最想做果份

引用:
原帖由 愉快年輕的海洋 於 2022-8-9 06:42 發表

用下腦先,流主有話send 幾十份CV去同一間公司嗎?
終於見到你正常對話

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

真係想搵工既,正常一星期都會send10~20份cv
依家jobsdb send cv仲可以抽獎
send得愈多愈易抽中

https://hk.jobsdb.com/en-hk/pages/魚唔過塘唔會肥/

引用:
原帖由 B-HJI 於 2022-8-9 10:52 發表
有鬼人知你SEND過幾多出街?
google, yahoo這些會幫你計住,
isp本身的電郵也不能send得過量,否則先截停你

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2022-8-10 11:08 發表

終於見到你正常對話
@東鄉大為明 比人查封?

引用:
原帖由 愉快年輕的海洋 於 2022-8-10 18:56 發表

@東鄉大為明 比人查封?
你見我成日罵人當然封啦, 冇得留言

引用:
原帖由 re.son 於 2022-8-10 14:56 發表
真係想搵工既,正常一星期都會send10~20份cv
依家jobsdb send cv仲可以抽獎
send得愈多愈易抽中

https://hk.jobsdb.com/en-hk/pages/魚唔過塘唔會肥/
吓?點申請?係咪送錢先?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]