• 瀏覽: 6,996
  • 回覆: 33
上司一直都係幾盡責既人,獎罰分明,而且都係間公司做左6-7年,都好樂意教人。本身相安無事,我都諗住長做,但早幾日同女友搵間cafe飲下咖啡果陣撞到佢,諗住行佢去後面叫下佢,但無意間見到佢手機....竟然上緊jobsdb!

我個心係非常震驚,因為佢俾我感覺係對公司十分忠心,完全無諗過佢有去意,呢幾日我都心掛掛,好驚佢真係走

引用:
原帖由 eliiii 於 2022-8-8 16:56 發表
上司一直都係幾盡責既人,獎罰分明,而且都係間公司做左6-7年,都好樂意教人。本身相安無事,我都諗住長做,但早幾日同女友搵間cafe飲下咖啡果陣撞到佢,諗住行佢去後面叫下佢,但無意間見到佢手機....竟然上緊jobsdb!

我個心係非常震驚,因為佢俾我感覺係對公司十分忠心,完全無諗過佢有去意,呢幾日我都心掛掛,好驚佢真係走
永遠做事,做好自己就算,因為幾好的上司都無法照顧你一世。
同時,職埸只有利用價值。
價值夠,幾差的上司亦要幫你。
實力強,無人可以叫你食死貓。
效率夠高,幾多豬頭骨都玩唔死你。

都正常,6/7年如果冇突破,都應該向下一站出發

引用:
原帖由 eliiii 於 2022-8-8 16:56 發表

上Jobsdb唔代表有去意吧

引用:
原帖由 大腳熊 於 2022-8-9 08:04 發表

原本可能冇,但上上吓就……
即係好似去酒吧,原本諗住淨係飲杯酒,
不過又見到好多靚靚姐姐喎……

引用:
原帖由 大腳熊 於 2022-8-9 08:04 發表

咪係 隨時可能係叫咗公司出招聘請樓主個位呢 

會唔會其實佢係上jobsdb搵人代你個位呀?

係咪公司有出ad,佢上去睇吓個ad有無出錯野?

看人不應太留於表面

引用:

良禽擇木而棲, 人望高處, 有乜奇怪

可以係8卦睇公司請咩人

想轉下,都正常

睇jobsdb唔代表會跳槽
我間中都睇吓呢D求職刊物,純粹睇吓招聘動向。

公司請人呀

哈哈我哋成條team連大佬都搵緊工,會share info,互相幫手搵

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]