• 瀏覽: 11,398
  • 回覆: 91
  • 追帖: 1
百年老店蓮香樓宣佈結業,聽到呢個消息真係覺得好可惜,畢竟都開左成百年歷史。雖然佢開左成百年,但我就真係一次都未食過,但聽講佢好似都係一般般嘅點心質素,想知大家食過覺得點?

引用:
原帖由 第一城大姑奶 於 2022-8-9 10:13 發表
百年老店蓮香樓宣佈結業,聽到呢個消息真係覺得好可惜,畢竟都開左成百年歷史。雖然佢開左成百年,但我就真係一次都未食過,但聽講佢好似都係一般般嘅點心質素,想知大家食過覺得點?
仲有蓮香居你可以去試吓

引用:
原帖由 入廁所禁緊急制 於 2022-8-9 10:20 發表

仲有蓮香居你可以去試吓
其實係唔係分店嚟?

引用:
原帖由 Cheung1022 於 2022-8-9 10:27 發表

其實係唔係分店嚟?
我兩間都冇食過

辣手神探槍戰好似系厘間

引用:
原帖由 木伽四點 於 2022-8-9 10:33 發表
辣手神探槍戰好似系厘間
又好似係得男

佢哋D包係好食嘅,衛生就⋯⋯

食過...

還是手推點心,且有一些唔常見點心,例如,豬潤燒賣,雞大包,糯米包等等...

味道還可以

傳統茶樓沖茶...

衛生情況麻麻,唔好坐,好迫...

晚餐就有8寶鴨,金錢雞,豬肺湯等等,而家好多地方都食到...

引用:
原帖由 第一城大姑奶 於 2022-8-9 10:13 發表
幾年前去食過,中午時分到,自己等位,坐低咗被一男服務員叫起身,原來他要我讓位俾他認識的熟人,我梗係唔理佢,嘩!你估依家係大陸呀?講關係?啲嘢又唔係好食得好緊要,依家結業么好羅!請到呢啲服務員,唔結業才怪!

味道普通。

把L

老店,一百幾十年嘅做法:好聽啲講,叫做懷舊;唔好聽啲講,叫做食古不化呢?

食過一次,名大於實,應該做遊客生意。

引用:
之前執過一次喇

近期都想去試吓啲舊式酒樓!因為我嗰區啲酒樓質素每況愈下!竟然只用火腿來做蘿蔔糕

主題標籤 #點心
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]