• 瀏覽: 20,139
  • 回覆: 81
+2
我最近放緊一部2400cc的車,賣極都無人問。 部車行得走得用來代步都唔係貴1500cc的好多。

但係只有收車佬肯出價。

老老柒柒,就算我唔賣部車都有個名額值萬零蚊去換電動車啦。

而家賣車仲慘過十年前,經濟真係咁差咩?

可能d相影得唔好

事實上二手車市場好那差,之前我放部野有原廠保養,個價除左車佬出基本上無咩人出價。

引用:
原帖由 我係張無忌 於 2022-8-9 14:19 發表
事實上二手車市場好那差,之前我放部野有原廠保養,個價除左車佬出基本上無咩人出價。
咁擺多年幾,等新的電動車出,換新車慳返十幾二十期稅。

係 我都覺得有價冇市
只係TESLA好搶手

二手個價 唔係好平都走唔到
冇計 市道差 油價又貴 養車好重皮

市道唔好,牌費加咗,油價又不斷升,除非部野係好渴市或大平賣,否則想揾人接手都唔易。

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-8-9 14:32 發表

咁擺多年幾,等新的電動車出,換新車慳返十幾二十期稅。
自己換左部油車,因唔係經常渣,用電車差電又係大麻煩,希望過多5年會好啲。

引用:
原帖由 我係張無忌 於 2022-8-9 14:35 發表

自己換左部油車,因唔係經常渣,用電車差電又係大麻煩,希望過多5年會好啲。
我剩係知香港的超級充好x貴。。

收人3.9一度電。

上面最多咪個幾

香港d車都係囉嚟擺架咋。。 搭地鐵又唔會炒牌

引用:
原帖由 kelvin317 於 2022-8-9 14:34 發表
係 我都覺得有價冇市
只係TESLA好搶手

二手個價 唔係好平都走唔到
冇計 市道差 油價又貴 養車好重皮
1換1 買部T車, 一公里都唔行賣出去,有無著數?

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-8-9 15:02 發表

1換1 買部T車, 一公里都唔行賣出去,有無著數?
咁就要睇下tesla之後仲會唔會加價喇

D人連稅賣,41萬先有人問。 二手真係慘,比車行賺L哂。

附件

Screenshot_20220809_151209.jpg(390.2 KB)

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2022-8-9 14:40 發表

我剩係知香港的超級充好x貴。。

收人3.9一度電。

上面最多咪個幾
其實香港就係貴,永遠比人地貴,所以無計。

引用:
原帖由 我係張無忌 於 2022-8-9 16:00 發表

其實香港就係貴,永遠比人地貴,所以無計。
自己諗辦法搵個地方慢充,比3.9一度平好多。 不過私樓可能連位都無得泊,當我無講過

經濟唔好?導致少人買車?我只是見到tesla/bmw/benz等等的電車全部排長龍等幾個月先有可能攞車。
個個都買電車,油車二手市場咪受壓囉。

主題標籤 #電動車
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]