• 瀏覽: 12,572
  • 回覆: 25
https://www.881903.com/news/inte ... 日本將探討下調新冠傳染病級別與流感同級

如果日本真的把新冠下調至流感級別,到時應該可以自由行去日本吧!

調乜都好,點開放都好,返香港要隔離,去邊都無癮!

應該可以買定下年暑假機票喇

引用:
原帖由 樹上的樓奴 於 2022-8-10 14:11 發表
調乜都好,點開放都好,返香港要隔離,去邊都無癮!
由後天本週五開始,回港疫監已減至三天,再加上今年十一月本港會舉辦全球銀行界峰會,到時可望由3+4減至0+7。總之,已見曙光!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-10 15:36 發表

由後天本週五開始,回港疫監已減至三天,再加上今年十一月本港會舉辦全球銀行界峰會,到時可望由3+4減0+7。總之,已見曙光!
如無意外,明年今日應該可以日本自由行加回港唔使隔離

引用:
原帖由 一人行 於 2022-8-10 16:09 發表

如無意外,明年今日應該可以日本自由行加回港唔使隔離
別那麼殘忍吧!我想年十二月呀!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-10 15:36 發表

由後天本週五開始,回港疫監已減至三天,再加上今年十一月本港會舉辦全球銀行界峰會,到時可望由3+4減至0+7。總之,已見曙光!
可能唔洗11月,black pink 都下年1月來港,可能9月已經0+7

引用:
原帖由 room306 於 2022-8-10 18:36 發表

可能唔洗11月,black pink 都下年1月來港,可能9月已經0+7
承你貴言!

引用:
原帖由 room306 於 2022-8-10 18:36 發表

唔會9 月...

以政府大約3個月1 個plan, 今年11 月/12月應該放哂架喇

如果黃碼work, 之後應該0+7 用黃碼

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-8-12 10:28 發表

唔會9 月...

以政府大約3個月1 個plan, 今年11 月/12月應該放哂架喇

如果黃碼work, 之後應該0+7 用黃碼
今年十一月金管局召開的全球銀行業峰會,旨在省靚香港的招牌,不容有失,華爾街大行高層已講明要隔離的話就不來,所以我看好,最遲今年十月會實行0+7。

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-12 11:21 發表

今年十一月金管局召開的全球銀行業峰會,旨在省靚香港的招牌,不容有失,華爾街大行高層已講明要隔離的話就不來,所以我看好,最遲今年十月會實行0+7。
我估政府應該只係比大行高層免隔離

因為都係11月既七人欖球賽都計畫要隔離

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-8-12 11:56 發表

我估政府應該只係比大行高層免隔離

因為都係11月既七人欖球賽都計畫要隔離
上次優待那位澳洲女明星的事件招來指摘,今次再單單優待大行高層,豈非重蹈覆轍!況且,遲早都0+7,何栢良又說過政府觀察3+4的運作效果只需兩週,今年十月份轉0+7,應該沒問題的。

真鄉下返唔到,去住假鄉下先,但係唔好咁開心住,個啲咩零加七零加零邊個話比香港市民先,唔好表錯情。

引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2022-8-12 16:12 發表
真鄉下返唔到,去住假鄉下先,但係唔好咁開心住,個啲咩零加七零加零邊個話比香港市民先,唔好表錯情。
那麼,誰說過0+7不包括港人?

主題標籤 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]