• 瀏覽: 42,492
  • 回覆: 205
  • 追帖: 15
+10
基本安裝$1600 包12呎雪種喉,去水喉,隔熱層
超長雪種喉$90/呎 現場照度照計

機架$650變頻線$200
暖氣去水$300
拆舊窗口機封大玻璃$700
新做制位連10尺電線 $800
抽真空$700
喉蓋$250/呎   約14尺

我見呢到都7-8千, 想問下CHING呢D報價係咪正常
加埋貴過我部冷氣機了

申: 諗住買三菱重工 1.5匹420纖巧冷暖變頻分體式冷氣機 SRK35MHIP1

有搭棚再加3千。真係貴過架機。

引用:
原帖由 海冥 於 2022-8-11 11:53 發表

暖氣去水$300
抽真空$700

加埋貴過我部冷氣機了

申: 諗住買三菱重工 1.5匹420纖巧冷暖變 ...

去年某總代理的分體機安裝費供你參考。

>>抽真空$700

這些是基本安裝包括的項目

直接買窗口變頻機

引用:

暖氣去水$300
抽真空$700

加埋貴過我部冷氣機了

好貴,問多幾間,貨比三家之後你會知點做!

引用:
原帖由 領遵班子 於 2022-8-11 12:45 發表

去年某總代理的分體機安裝費供你參考。
外牆維修架 ... 裝咗 P記 日後 維修 吾使 搭棚

好好彩 我個度唔洗搭棚

你搵下舊帖, 有ching話百老匯買分體機, 裝工幾百蚊攪掂

你呢個包好多野, 平好多

岩岩上百老匯同豐潭check過, 都無我本身想要呢個型號買
CHING有冇1.5匹推薦

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2022-8-11 13:27 發表

外牆維修架 ... 裝咗 P記 日後 維修 吾使 搭棚
你直接問總代理

裝機畜牲界又改咗例?而家抽真空要另外收錢?

引用:

暖氣去水$300
抽真空$700

加埋貴過我部冷氣機了

部機三菱重工都幾好, 街價都差不多。 
但裝工費好明顯揾老襯, 問多幾間格下價唔洗俾人屈。 

裝工都幾貴,樓上師兄有講用返窗口機好過。

主題標籤 #冷氣機
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]