• 瀏覽: 6,458
  • 回覆: 13
政府工面試成日都不合格

如何訓練好

我連面試既機會都冇

引用:
原帖由 thekingbron 於 2022-8-11 22:17 發表
政府工面試成日都不合格

如何訓練好
很多人筆試都無資格去

引用:
原帖由 thekingbron 於 2022-8-11 22:17 發表
政府工面試成日都不合格

如何訓練好
我上次都係衰左面試!! 我記得上次有個考官叫我解釋下處理市民電話查詢同埋櫃位查詢既分別,我從來未做過客戶服務既工作,突然之間俾考官問到客戶服務既問題真係俾人問到口啞啞!! 有冇Ching可以分享下對答心得??你地係睇書自學定係點呀??

見政府工講運氣。。。順其自然。

引用:
原帖由 foodie_165 於 2022-8-18 06:20 發表

我上次都係衰左面試!! 我記得上次有個考官叫我解釋下處理市民電話查詢同埋櫃位查詢既分別,我從來未做過客戶服務既工作,突然之間俾考官問到客戶服務既問題真係俾人問到口啞啞!! 有冇Ching可以分享下對答心得??你地係睇書自學定係點呀??
搜集資料

引用:
原帖由 foodie_165 於 2022-8-18 06:20 發表

你連果個位角色係咩都未知
有咩可能見得成

引用:
原帖由 peterchoi28 於 2022-9-5 13:44 發表

你連果個位角色係咩都未知
有咩可能見得成
呢一題係要做過對客啲人先識答,你咁牙擦唔通識答?🤔

引用:
政府工面試成日都不合格

如何訓練好
你面試時問你啲乜嘢你mark低佢,跟住自己操熟佢。

引用:
原帖由 遍地新穎的酒鬼 於 2022-8-11 22:23 發表
我連面試既機會都冇
未夠經驗加油

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2022-8-12 01:32 發表

很多人筆試都無資格去
咁又係

引用:
原帖由 TRITON-BSD 於 2022-8-18 07:50 發表
見政府工講運氣。。。順其自然。
應該係

cpa資格,曾經申請入境主任第一round 體能都冇得玩

政府工,請一個人可能有一百個人,甚至一千個人申請,
所以唔係你FAIL,
係你根本唔係最TOP個1%甚至於係0.1%既人,咁無法架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]