• 瀏覽: 2,363
  • 回覆: 8
想各位俾下意見, 同埋申請到嘅過來人 講番個事實出嚟, 封離職信係咪一定要畀人炒 銀行先批, 因為我見到有人講出嚟 話畀人炒先會批,我真係唔係好信🤔🤔🤔

引用:
原帖由 9413wai 於 2022-8-11 22:44 發表
想各位俾下意見, 同埋申請到嘅過來人 講番個事實出嚟, 封離職信係咪一定要畀人炒 銀行先批, 因為我見到有人講出嚟 話畀人炒先會批,我真係唔係好信🤔🤔🤔
我係自己走嘅,(痕身)首借同加借都無問題。
最重要証明到自己斷左主要收入,例如MPF 斷供/轉移信(會有離職日期)。

引用:
原帖由 Marry 於 2022-8-11 23:01 發表

我係自己走嘅,(痕身)首借同加借都無問題。
最重要証明到自己斷左主要收入,例如MPF 斷供/轉移信(會有離職日期)。
師兄你已經係第一個出嚟講事實嘅人, 有人大言不慚 話一定要畀人炒銀行先會批, 仲話身邊好多例子 自己走就一定唔批, 係咪吹水心照啦, 事實勝於雄辯

引用:
原帖由 9413wai 於 2022-8-11 23:07 發表

師兄你已經係第一個出嚟講事實嘅人, 有人大言不慚 話一定要畀人炒銀行先會批, 仲話身邊好多例子 自己走就一定唔批, 係咪吹水心照啦, 事實勝於雄辯
請留意「申請資格.2」!
無話一定要「被失業」。會唔會有其他銀行唔想借或其他原因就唔知啦~

引用:
原帖由 Marry 於 2022-8-11 23:10 發表

請留意「申請資格.2」!
無話一定要「被失業」。會唔會有其他銀行唔想借或其他原因就唔知啦~
我都有睇過呀 人哋表達都唔係一定要畀人炒先申請到, 嗰條友你都知我講邊個啦, 實牙實齒話一定要畀人炒先申請到, 而家佢都潛咗水啦, 冇嘢搵嘢講 吹水唔抹嘴

引用:
原帖由 9413wai 於 2022-8-11 23:13 發表

我都有睇過呀 人哋表達都唔係一定要畀人炒先申請到, 嗰條友你都知我講邊個啦, 實牙實齒話一定要畀人炒先申請到, 而家佢都潛咗水啦, 冇嘢搵嘢講 吹水唔抹嘴
佢開頭仲話個人百分百可借一球

引用:
原帖由 Marry 於 2022-8-11 23:15 發表

個人百分百可借一球
佢後尾有講話自己寫錯咗嘅, 錯就要認打就要企定, 同埋係咪有心吹水 誤導人 就自己心照啦, 唔係事實唔好亂講,人哋真係會信咗你, 以為申請唔到 咁你咪害撚死人

借來做乜,你估唔洗還,錢洗出去就易,之後無喇喇又要孭多條數,做債主奴隸,何必呢

引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2022-8-12 00:57 發表
借來做乜,你估唔洗還,錢洗出去就易,之後無喇喇又要孭多條數,做債主奴隸,何必呢
咁講真利息得嗰一厘APR,仲要全數清還之後有得回贈。咁又真係抵借嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]