• 瀏覽: 14,584
  • 回覆: 356
+7
本主題由 mook999 於 2022-8-15 11:45 下沉
https://www.google.com/amp/hd.st ... ealtime/fin/2363602
電盈中期EBITDA按年增5.3%至57.9億元,免費電視業務連續兩個半年度賺錢,廣告收入增33%。財務總裁許漢卿表示,ViuTV增長勢頭持續,廣告客戶增加200多個。

香港廣告市場就只是這個規模,
一家電視之得,也就代表另一家電視台之失,
曾志偉上任後未能扭轉敗局,反而越做越差?
是否與曾志偉太老土有關?他的橋段離不開30年前的獎門人,還有找老人院退休人士如林敏聰出道,
真的尷尬到不行

賺咗咪用嚟賠償囉,厭榨員工慳慳埋埋, 啱晒冤枉嚟瘟疫去啦

8月24日TVB公報中期業積, 話聲生不息一個節目都有7億廣告.

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-8-13 13:24 發表
賠償甚麼
你肯定是viu 責任嗎
如果是金屬疲勞的話
那麼責任在供應商及檢查的工程師,
Viu 才是受害者

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-8-13 13:26 發表
8月24日TVB公報中期業積, 話聲生不息一個節目都有7億廣告.
聲生不息的廣告tvb能有多少分成?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-13 13:27 發表

賠償甚麼
你肯定是viu 責任嗎
如果是金屬疲勞的話
Viu 才是受害者
100% 你呆灣省人冇保障勞工法例,你唔識,又好難怪

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-13 13:28 發表

聲生不息的廣告tvb能有多少分成?
商業秘密,唔通你會知?

現在tvb最大的問題是捧不起年青藝人,
何不趁so ching 與公司有怨言,
花幾千萬簽so ching回來帶領after class 吧

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-8-13 13:29 發表

100% 你呆灣省人冇保障勞工法例,你唔識,又好難怪
台灣有保障勞工法例啊
只是沒像那些低質素的饅頭電視台

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-13 13:27 發表

賠償甚麼
你肯定是viu 責任嗎
如果是金屬疲勞的話
Viu 才是受害者
"金屬疲勞" 只不過係業界 統稱
使用,操作不當/處理不當/ 人為意外 都會加快/導致「金屬疲勞」

有可能瓜姐操作不當個Mon原先設計唔可以上下移動
但佢地使用時, 改左原先設計上下移動,
加速「金屬疲勞」 導致斷開, 造成重大事故 !!!!

所以Mute Tv有責任賠償

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-8-13 13:29 發表

商業秘密,唔通你會知?
Tvb是上市公司
這些關係公眾投資者利益的事必需公開

引用:
原帖由 彼德c 於 2022-8-13 13:24 發表
唔好傻啦,黑心細甲由賠條毛比人就有

引用:
原帖由 keyboard-soiler 於 2022-8-13 13:33 發表

金屬疲勞 只不過係業界 統稱
操作不當/處理不當/ 人為意外 都會加快/導致「金屬疲勞」
金屬疲勞是質量不達標
負責任的是供應商
不是使用者
你不偅不要胡說八道

等睇 TVB 業績
唔知聲生有幾多錢可以袋

引用:
原帖由 krolik 於 2022-8-13 13:34 發表

唔好傻啦,黑心細甲由賠條毛比人就有
Viu 是受害者
理應追討賠償

主題標籤 #曾志偉
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]