• 瀏覽: 40,087
  • 回覆: 1,137
  • 追帖: 1
+30
本主題由 陳耀 於 2022-8-15 05:36 移動
剛才係另一個post有位會員展示咗佢食魚翅嘅相關資料,後來我比佢拉黑咗禁止我回應,但我並非敵意針對對方,只係希望大家係富裕環境下都要為大自然著想,唔應該再支持食魚翅,當如為咗自己為咗下一代啦

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2022-8-14 20:55 發表
剛才係另一個post有位會員展示咗佢食魚翅嘅相關資料,後來我比佢拉黑咗禁止我回應,但我並非敵意針對對方,只係希望大家係富裕環境下都要為大自然著想,唔應該再支持食魚翅,當如為咗自己為咗下一代啦
人地鍾意食魚翅關你鬼事咩!

魚子醬同鵝肝都唔應該食

有得買自然有人食㗎啦,你理得人,你唔去上環間間海味舖拍門叫佢唔好賣

從另一個簡單角度睇,條魚你食唔食佢,都都係已經畀人劏咗㗎啦,就算唔食,佢都唔會翻生,當然,你又可由另一角度睇,我不殺伯仁都得嘅。不過,我會多由前一個角度睇。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2022-8-15 00:48 發表

人地鍾意食魚翅關你鬼事咩!
你咁都問得就好肯定你係啲不負責任嘅人,破壞生態環境就關我事呀啦

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2022-8-15 00:55 發表
魚子醬同鵝肝都唔應該食
係,都一樣好殘忍

引用:
原帖由 huk32 於 2022-8-15 01:01 發表
有得買自然有人食㗎啦,你理得人,你唔去上環間間海味舖拍門叫佢唔好賣
唔係有得買自然有人食,係有人食自然有人捉鯊魚取魚鰭製魚翅

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-8-15 01:12 發表
從另一個簡單角度睇,條魚你食唔食佢,都都係已經畀人劏咗㗎啦,就算唔食,佢都唔會翻生,當然,你又可由另一角度睇,我不殺伯仁都得嘅。不過,我會多由前一個角度睇。
咁點解你又無從供求嘅關係去睇呢?大家唔食翅咪無人殺鯊魚囉

全地球人都唔環保,唔好針對食翅。

樓主你今日有得歎住冷氣做網上鍵戰都係因為人類不斷破壞環境而發展出嚟既成果。

把食翅同環保議題關聯上係西方Ngo策劃出嚟阻住發展中國家發展的偽名題,做人唔好太天真,以為鬧人唔好食翅就盡左環保責任,所有人類既出生同生存已做成唔環保。

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2022-8-15 08:31 發表
全地球人都唔環保,唔好針對食翅。

樓主你今日有得歎住冷氣做網上鍵戰都係因為人類不斷破壞環境而發展出嚟既成果。

把食翅同環保議題關聯上係西方Ngo策劃出嚟阻住發展中國家發展的偽名題,做人唔好太天真,以為鬧人唔好食翅就盡左環保責任,所有人類既出生同生存已做成唔環保。
唔食魚翅同環保有咩關係呀?到底你明唔明殺鯊魚食魚翅有咩問題呀?未諗清諗楚就唔好反駁啦

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2022-8-15 08:24 發表

但鯊魚都殺人。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2022-8-15 08:24 發表

你都幾奇怪,有雞仔唔管管麻鷹,點解你唔鬧劏鯊魚嘅人而去鬧食魚翅嘅人?
販毒嗰個最大罪,拉去打咗靶就冇事。冇人整白粉咪冇人食囉,全世界都係製毒大罪過吸毒㗎啦,本末倒置。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2022-8-15 10:00 發表

唔食魚翅同環保有咩關係呀?到底你明唔明殺鯊魚食魚翅有咩問題呀?未諗清諗楚就唔好反駁啦
環保一定係等如廢物回收架?你明唔明環保點解架,唔好人講你就講,好似叫民主自由呢啲口號好喎

日本倒晒啲核廢水入海影響海洋生態你唔屌佢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]