• 瀏覽: 8,760
  • 回覆: 45
返工唔開心  你會唔會選擇失業?

唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  
引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-8-16 20:04 發表
睇你經濟狀況/有多少資產等等而定

引用:
原帖由 睇賠率贏錢 於 2022-8-16 21:11 發表

係,如果我有500萬,我29歲,我會辭職!
當你活到79歲,仲有50年命,平均1年得10萬使,邊夠錢?

失業
利申:失業中

引用:
原帖由 職場退役兵 於 2022-8-16 20:51 發表

睇你經濟狀況/有多少資產等等而定
可以搵第二間公司㗎嘛

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2022-8-17 08:07 發表
失業
利申:失業中
你本身大把錢使乜做

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-8-17 08:26 發表

你本身大把錢使乜做

引用:
原帖由 fb2d905c69ae04 於 2022-8-16 23:13 發表

當你活到79歲,仲有50年命,平均1年得10萬使,邊夠錢?
只係說辭職, 唔係說永久唔做野或退休.
有500萬, 辭職慢慢搵, 唔做一兩年問題不大.

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-8-16 20:04 發表
返工幾時有開心過~~~~~~~~~~香港人賤9格既程度直頭可以拎奧斯卡金獎~~~~~~~~~~~~~
出面做野夠惡~~~~~~~夠狼~~~~~~~~~~~對方就怕你~~~~~~~~~~~~~
林謝謝好似ON9甘樣就註定仆街~~~~~~~~~~~
出面做野你唔攪事~~~~~~~~絕對唔會天下太平~~~~~~~~~~~因為對方到會攪你~~~~~~~~~~

記住,你真正需要比你想要嘅,其實係少好多好多
但係保持開心,感恩,必會事事順心

都要睇你本身有無經濟負擔

睇你手頭上有幾多流動現金,如果有十萬,八萬。唔做野一排係ok既,休息後再搵個份工係可以既。

引用:
原帖由 努力慌張的背心 於 2022-8-17 10:56 發表
都要睇你本身有無經濟負擔
實力和經濟負擔

主題標籤 #失業
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]