• 瀏覽: 10,292
  • 回覆: 14
+3
見到好似係綠色三行線logo

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-8-17 20:21 發表
見到好似係綠色三行線logo
YES

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-8-17 22:16 發表

YES
呢個賠唔到應該唔常見吧?

識得喊,識得指駡, 語調似古惑佬一名。

買左危疾,要等幾個月先claim到錢,名都冇埋啦,仲買乜鬼嗻

提示: 違規內容已被屏蔽

谷歌搵 healthcare series and healthcare 睇出咗乜結果。
電視條片跟搵到下面資料睇有幾似。

買份TU睇下自己record先

TVB遮唔晒,睇到是宏利

大家如果有睇東張西望節目裹,保險公司作出嘅回應理據非常薄弱, 首先要求私家醫院將受 人已交嘅費用退返畀受保人再由保險公司找數, 你估嗰間私家醫院保險公司開嘅咩, 我係私家醫院都唔睬佢啦知唔知道要給多少行政費,時間人力物力呀, 一係你一早叫受保人唔需要找數先由保險公司找數,人哋找咗數你先至嚟講 ,保險公司如果對主診醫生治療方法有懷疑係咪應該叫受保人補交文件去向主診醫 生提出索取呀, 主診醫生要得到 病人同意才可向他人發放資料, 你估啲主診醫生真係好得閒, 閒間保險公司都要去回應你,真係唔使做醫生啦做公關得啦, 如果保險公司理直氣壯 依照 保險 法律條文 係唔需要提供110萬免息貸款給受保人 仲要黑箱作業叫受保人要保密 不可以公開 ,保險公司其實知唔知私家醫院 兩三日就要找一次數㗎, 如果冇錢找數會踢出院㗎 2018年買高端保險2020年確診肺癌2022年5月病逝, 初初住政府醫院之後轉私家醫院, 如果保險公司覺得投保人呃保險其實可以報警, 騙取保險係刑事罪行 如果冇證據淨係用拖延到投保人死咗變成遺產, 又可以拖多最少六個月先賠, 大家諗下二百幾萬存款一年有幾多利息, 所以我寧願將啲唔買保險嘅供款

引用:
原帖由 有正氣 於 2022-8-19 14:02 發表
大家如果有睇東張西望節目裹,保險公司作出嘅回應理據非常薄弱, 首先要求私家醫院將受 人已交嘅費用退返畀受保人再由保險公司找數, 你估嗰間私家醫院保險公司開嘅咩, 我係私家醫院都唔睬佢啦知唔知道要給多少行政費,時間人力物力呀, 一係你一早叫受保人唔需要找數先由保險公司找數,人哋找咗數你先至嚟講 ,保險公司如果對主診醫生治療方法有懷疑係咪應該叫受保人補交文件去向主診醫 生提出索取呀, 主診醫生要得到  ...
節目講到對醫療方式 要查一排,咁保險公司點解會有權要醫生跟你賠償規定範圍內 治療呀?

引用:
原帖由 H5N2 於 2022-8-19 08:15 發表
TVB遮唔晒,睇到是宏利
百密一疏

東張西望|保險公司以資料欠缺為由而拖延賠償 肺癌太太怕高額醫療費拖累拒絕入ICU! 病逝後事主先收到相關索償 | TVB - YouTube

病人有權選擇自己嘅治療方式, 保險公司一句話唔係咁慣常嘅治療方法就可以唔賠, 咁即係以後病人唔可以試下新藥,唔可以試下新嘅治療方法希望有突破, 公立醫院啲藥呀有啲政府醫院有,第二間政府醫院冇㗎喇, 跟住搵第二隻藥代替 ,我 相信睇開公立醫院嗰啲市民會知道, 如果保險公司覺得投保人有心呃保險費嘅可以報警處理而唔係選擇拖延誤賠 早兩日保險公司打嚟hold call推銷保險產品, 我同個sales講你有冇睇東張西望呀, 佢收錢都收唔切

願者上釣。佢話不可以就一定贏你。

引用:
原帖由 四季風 於 2022-8-20 13:53 發表
願者上釣。佢話不可以就一定贏你。
願者上釣,呢句好似係老千呃完人既風涼話?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]