• 瀏覽: 870
  • 回覆: 14
因為我自己最近想買
但老婆又覺得本身有人洗碗就廢事嘥錢
同埋驚佢唔會就住用易壞
想睇下有冇人都照買咗,工人姐姐有冇多咗時間做其他家務?

我兩樣都有,因為主要有小朋友
食完飯工人姐姐擺哂入機就可以即刻做其他嘢

會唔會有工人姐姐有人倒夜香就唔安裝坐廁?

洗碗碟機有加熱消毒功能,豈只是洗碗咁簡單 

洗碗機比較慳水

引用:
原帖由 Larissa. 於 2022-8-21 13:53 發表
我兩樣都有,因為主要有小朋友
食完飯工人姐姐擺哂入機就可以即刻做其他嘢
同意,同埋我覺得機洗又慳水,又乾淨過手洗

我以前都好抗拒買洗碗機,但老公買完返嚟俾我真係返唔到轉頭

我比較鍾意整野食
之前買都係諗住如果姐姐放假唔喺度, 我都方便自己

我有姐姐都買左呀!
仲買左包洗碗凝珠教佢用,都懶得用粉度份量

引用:
原帖由 晚間冰凍的女俠 於 2022-8-23 12:22 發表
我有姐姐都買左呀!
仲買左包洗碗凝珠教佢用,都懶得用粉度份量
有冇用開邊款可介紹?最近都考慮緊買洗碗機

你想買大機定細機先 
細嘅話其實都唔係好貴,不過要睇你屋企人數

引用:
原帖由 真的理想 於 2022-8-23 14:38 發表

有冇用開邊款可介紹?最近都考慮緊買洗碗機
呢包可以試下
我有時洗抽油煙機啲隔油網都好乾淨

附件

ULTIMATE-ALL-IN-1-437084.png(609.87 KB)

引用:
原帖由 savannah.w 於 2022-8-23 14:42 發表
你想買大機定細機先 
細嘅話其實都唔係好貴,不過要睇你屋企人數
計埋工人姐姐就4個人囉⋯
有留意過大機同座地式嘅款,但後者就真係太貴

引用:
原帖由 晚間冰凍的女俠 於 2022-8-23 15:39 發表

呢包可以試下
我有時洗抽油煙機啲隔油網都好乾淨
你講呢隻我用緊
幾滿意佢洗玻璃杯都唔怕刮花,洗完同新既一樣

引用:
原帖由 Raegan 於 2022-8-22 00:30 發表
我以前都好抗拒買洗碗機,但老公買完返嚟俾我真係返唔到轉頭
其實我原意都諗住姐姐有多啲時間做其他家務
keep乾淨間屋都唔係壞事

唔知樓主你平時多唔多朋友上黎
如果再多D人多雙筷真係交俾洗碗機好過!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]