• 瀏覽: 179,969
  • 回覆: 173
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

現實係咪有呢啲塔?

咁幼!2000尺高的鋼架結構?

引用:
原帖由 曲明 於 2022-9-21 02:50 發表

直昇機放梯
下面放氣展都唔會死啦 不過要驚跳落去果下

睇見都驚

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-21 10:15 發表
現實係咪有呢啲塔?
https://zh.wikipedia.org/wiki/KVLY電視塔

引用:
原帖由 狂收股息 於 2022-9-19 14:02 發表
兩個主角都大波,想盡辦法落返去完全無悶場已經值回票價。睇完食餐飯返屋企沖涼,就係一個人嘅滿足
人生不外乎 是這樣

引用:
原帖由 迷人小白菜 於 2022-9-20 18:06 發表
睇預告都好緊張,好期待上畫
上左幾日啦

我覺得幾好睇,
睇到出曬手汗

走上個燈塔上面,超無聊。
最後脫險劇情,簡直笑料! 如果就咁簡單,成套戲變笑片

膠電影

引用:
原帖由 Discuss好戲連場 於 2022-8-23 10:02 發表

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人 ...
編劇要打羅柚!
明明由頭到尾都係“親情”、“重新振作”、“挑戰極限”的格局!偏偏最後搞到神神怪怪,又幻覺又將朋友屍體推落塔,最后仲要將手機塞落屍體個肚裏面…真係唔知佢想搞乜嘢😑😑

引用:
原帖由 Mon104 於 2022-9-20 01:00 發表
最誇最唔合理係爬到最頂燈泡個位充電
我當你充到電
但無食野咁耐點會爬到上去仲要頂到充滿4格電為止….
我頂你個肺!算我孤陋寡聞,從來冇聽過有人用“鎢絲”燈膽,用喺燈塔上邊用嚟發光🤣🤣

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-9-21 15:08 發表

下面放氣展都唔會死啦 不過要驚跳落去果下

睇見都驚
個氣墊要幾大面積同幾厚?

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2022-9-21 21:22 發表

個氣墊要幾大面積同幾厚?
600米高跳落去唔會死, 係佢呢D傻仔先講得出

睇完感覺好多唔合理既地方。
感覺無腦。

點解要咁危險要用技長棍去鈎繩頭,其實上邊條友可以收返條繩再放落去,仲可以穿過個網底再長多少少。