• 瀏覽: 179,818
  • 回覆: 173
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2022-8-23 10:31 發表
條女幾索,拍類似死神來了仲好
你係咪睇錯戲呀?🤷🏼‍♂️兩條女都掂㗎喎🤷🏼‍♂️😨

好恐高,都唔敢睇

玩咩可以拖咁耐

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-9-15 23:43 發表
類似既戲已經唔少,效果亦比呢套好。
有冇可以推介吓?

(我印象中有套127小時)

9月初DL睇咗,都算ok,不過玩D咁高危嘅嘢,真係唔抵可憐!

中段睇到佢地嘗試掉隻鞋落地面, 再加上hunter同女主個老公有路, 當下都估到可能係hunter內疚, 自己攬住部手機跳落去。

但都估中一半了, 原來hunter跳落去執袋時已經死左, 格硬塞部手機落佢條屍, 再推條屍落地面。

小弟讀書少,想問下的專家一條咁柱起到咁高四邊冇支撐吾會斷,再加兩個人重量,有可能嗎?

引用:
原帖由 秋天古隊長 於 2022-9-15 23:18 發表
 當娛樂一場咁

劇情就牽強到極點了
靜講呢碌柱已經無可能存在,典部柱咁幼起到咁高?

好似成龍咁, 攬住支柱sir落去

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-9-19 16:19 發表

靜講呢碌柱已經無可能存在,典部柱咁幼起到咁高?
原來有,不過粗啲同有升降機唔駛爬

https://zh.wikipedia.org/wiki/KVLY電視塔
KVLY電視塔(英語:KVLY-TV mast),前身為 KTHI電視塔KTHI-TV mast)是一個在美國北達科塔州特雷爾縣的電視傳送塔,使用北達科塔州法戈KVLY第11號頻道。電視塔高 628.8 米,曾是全世界由地面上算起最高的人造建構物(1963年-1974年,1991年-2008年),塔中有升降機可以直達塔尖。

電腦電影

點拍架? 超低成本?

悶 無聊透頂 10分鐘就講完故事 拖足成套戲

引用:
原帖由 tintin310 於 2022-9-19 17:07 發表
點拍架? 超低成本?
綠幕CG

咁2個主角演技都唔錯喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]