• 瀏覽: 174,087
  • 回覆: 172
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

引用:
原帖由 Mon104 於 2022-9-22 23:15 發表

但片尾確實有鏡頭影住架無人機,涉住張紙條係馬路邊
唔似係幻想出黎
由條女去執水果下 佢就跌死左

佢係攞到個背囊 之後所有野都係女主角幻想

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-9-23 10:59 發表

8樓同80樓 都係唔會有分別 跌落地都係死緊

有救生墊 一樣可以卸走墜落力
跟劇情無關

講返套片,最後無交代點救佢下來,無拍個驚險救援來收尾,可能是預算問題,敗筆

引用:
原帖由 狂收股息 於 2022-9-19 14:02 發表
兩個主角都大波,想盡辦法落返去完全無悶場已經值回票價。睇完食餐飯返屋企沖涼,就係一個人嘅滿足
主要係睇充完電落返嚟,另一個肥到隻豬咁

引用:
原帖由 billylime 於 2022-9-22 09:42 發表

仲有叉電嗰幕都離譜,完全超越人體極限。
真係不可思議的真人真事,諗返起都幾好笑😂😂😂

引用:
原帖由 19010101 於 2022-9-20 03:58 發表

如果係2個麻甩佬爬上去,票房絕對可以直插地底
第二女主角開場已經講中哂有ball就有like

引用:
原帖由 leewong7 於 2022-9-20 18:20 發表
個金髮大波妹最後死左😭
zip左野,除左之後細勁多,第一女主角應該靚過佢

引用:
原帖由 Mon104 於 2022-9-22 23:15 發表

但片尾確實有鏡頭影住架無人機,涉住張紙條係馬路邊
唔似係幻想出黎
以下含劇透....

我覺得一直Hunter同佢講野係幻想出嚟, 但佢真係有爬上去叉電, 控制航拍機會d, 只係佢自己一個人做, 當時Hunter已經死左

引用:
原帖由 ImNothing 於 2022-9-24 09:03 發表

以下含劇透....

我覺得一直Hunter同佢講野係幻想出嚟, 但佢真係有爬上去叉電, 控制航拍機會d, 只係佢自己一個人做, 當時Hunter已經死左
我睇到中後段女主角dream第二女主角死左,個時心諗甘既環境如果連唯一同伴加本身係閏蜜點涯落去?結果原來呢個先係真實,我覺得導演呢個安排好好,如果佢單順安排第二女主攞袋跌死or其他野跌死,營造唔到之後女主既心寒同無助,不過結果較草草了事,應該交代下咩人汁到電話同獲救既重生感覺

引用:
原帖由 19010101 於 2022-9-20 03:58 發表

如果係2個麻甩佬爬上去,票房絕對可以直插地底
睇波睇籮

其實絕大部分時間都好緊張,好睇👍

算幾好睇

引用:
原帖由 pgs1301 於 2022-9-20 21:39 發表

點解部手機舊電咁犀利,可以用成四五日?可唔可以介紹我買? ?我想買10部🤣🤣🤣🤣🤣🤣
真係五日,第一晚射訊號槍,
第二日執袋,等朝早飛航拍,
第三日叉電,又天黑,
第四日炒埋,夜晚拍遺言,
第五日掟機

引用:
原帖由 danny476 於 2022-9-24 11:49 發表

我睇到中後段女主角dream第二女主角死左,個時心諗甘既環境如果連唯一同伴加本身係閏蜜點涯落去?結果原來呢個先係真實,我覺得導演呢個安排好好,如果佢單順安排第二女主攞袋跌死or其他野跌死,營造唔到之後女主既心寒同無助,不過結果較草草了事,應該交代下咩人汁到電話同獲救既重生感覺
同意結局有D落雨收柴, 不過成套戲都差不多2個鐘, 結局再拍仔細D, 可能會太長

點樣救番佢條梯冇左!!!直昇機?肯特被鷹吃有點傷感女主食番隻鷹補充體力!本片應該系帶出戰勝恐懼呢個信息!

引用:
原帖由 caihk 於 2022-9-19 18:05 發表

有2個主角你講邊個先
呢個正 Virginia Gardner
女主角大波d,呢個靠谷