• 瀏覽: 173,739
  • 回覆: 172
+17

愛玩極限運動的Becky因目擊丈夫Dan失足墮崖身亡,事隔一年仍無法擺脫陰霾,好友Hunter決定邀請她出遊散心,挑戰攀爬2000呎高的B-67電視塔,Becky幾經考慮後最終答允。豈料當天爬到最高點後,梯子突然意外鬆塌,二人慘被困在空無一物的塔頂,瞬間墮入一場孤立無援的半空困獸鬥!眼前既無去路,亦無救兵,她們必須憑著冷靜和智慧,利用身上僅有的物資,求存並且逃生,否則只有死路一條⋯⋯

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/WXY1EELzhbc進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 76

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

17 (22.37%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (18.42%)

3. ⭐️⭐️⭐️

3 (3.95%)

4. ⭐️⭐️

6 (7.89%)

5. ⭐️

36 (47.37%)

超低成本創作,條女對燈咁大,行都辛苦,重爬上爬落,腰都斷。

波大,低成本製作,已經賺哂。

二千呎點跳傘?
唔驚掛柱?

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-8-23 12:58 發表

正路係應該咁, 四圍都係平地..
上到爬到咁高無理由唔玩埋降傘落地...

同埋佢地有條繩圈兩圈住條柱, 慢慢都可以SIR落去下面條梯度。。。

所以真係搵戲黎拍..
你試下睇下著背心你對手臂會點?

老實講,啱齋睇波,特別喜愛鬼妹

好大波

有至唔在, 攞苦嚟辛, 多膠魚.

呢 d戲電視播就ok, 比錢睇真係on 9

引用:
原帖由 caihk 於 2022-9-19 18:05 發表

有2個主角你講邊個先
呢個正 Virginia Gardner
其實兩個女角都係大咪咪…

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-9-19 16:44 發表

原來有,不過粗啲同有升降機唔駛爬

https://zh.wikipedia.org/wiki/KVLY電視塔
KVLY電視塔(英語:KVLY-TV mast),前身為 KTHI電視塔(KTHI-TV mast)是一個在美國北達科塔州特雷爾縣的電視傳送塔,使用北達科塔州法戈KVLY第11號頻道。 ...
謝資訊…原來真係都咁上下嘅塔 

如果係著住少布比堅尼來爬就好睇了

引用:
原帖由 個腦生毛 於 2022-9-19 22:32 發表
如果係著住少布比堅尼來爬就好睇了
印象最深的,反而係塔底嗰班古惑仔見死不救。

女主角個波好大, 開完全集中唔到睇劇情 , 全程睇波

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-19 17:50 發表

降落傘都要識用,如無任何訓練,一係跌死一係唔知吹左去邊
呢兩條傻西冇危險意識,冇做先前準備就學人玩高危活動. 你跑步都先會熱身啦

引用:
原帖由 Matt1221 於 2022-9-19 15:49 發表

有冇可以推介吓?

(我印象中有套127小時)
Vertical Limit