• 瀏覽: 12,835
  • 回覆: 85
+4
陳家樂獲無綫邀約為新劇首次擔正男一,2018年他憑無綫劇集《逆緣》飾演的凍齡爺爺人氣升,之後有參演《廉政行動2019》及《把關者們》,不過都是「男二」,據知他將為無綫新劇首次孭飛做男主角,由賞識他的伯樂王心慰(Amy)負責監製,皆因令他成功入屋的《逆緣》同是Amy作品。據指新劇《異空感應》(暫名)版權購自台灣,將於10月初開拍。

大玩浪漫驚情

Amy大讚家樂夠正氣,透露新劇是驚情的浪漫故事,家樂會飾演犯罪心理學家,女主角則是刑警,而兩人身處不同空間,交織出一段浪漫關係,她說:「我同家樂傾呢個故事時,佢都好鍾意異空題材。」至於劇集其他角色人選則暫未落實。

原文網址:陳家樂升呢男一吸金築愛巢 連詩雅旺夫等做少奶奶 | on.cc東網 | 繽FUN星網 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0824_00862_001.html

齊出手 組個攻勢 來堅守 跟我一搏 毋退後 轉眼會失守 才必須要拯救

版權購自台灣? 終於肯做呢D野?  其實諗大橋大台無人材,  
真係周圍購下網絡作品/各地GAME既故仔/原素都好喇

希望係 Ali 佢地兩個外型應該幾襯

引用:
原帖由 Nancyfan 於 2022-8-24 02:29 發表
陳家樂 36
ALI 40

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2022-8-24 00:51 發表

陳家樂 36
ALI 40
陳瀅 JW 夠大 周嘉洛六年

異空浪漫故事,聽到已經悶. 異空已經out撚晒.異世界動畫都玩左十幾年.冇晒新意

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-8-24 00:28 發表
版權購自台灣? 終於肯做呢D野?  其實諗大橋大台無人材,  
真係周圍購下網絡作品/各地GAME既故仔/原素都好喇
唶係台彎野?拒地D電視電影已經霉過乜甘,跟本上唔到大場面

引用:
原帖由 Nancyfan 於 2022-8-24 00:29 發表
若果係本地製作小品劇(非合拍片),論級數同演技Ali確係不二之選。但女一角色係「刑警」,未知故事背景會否設喺香港,無線多少又會投鼠忌器,唔通又要智雯嚟做!?

新劇《異空感應》(暫名)版權購自台灣...

反映香港編劇組同剪接組真係冇乜人材, 咁多年都冇方法去改善...
近期套830古裝笑片已經算係比較好睇(都係抄襲以前好多情節), 但剪接組又係廢到不行....

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-8-24 01:33 發表

女主角不如找衛詩雅
X2

引用:
原帖由 芒果刨冰 於 2022-8-24 03:17 發表

若果係本地製作小品劇(非合拍片),論級數同演技Ali確係不二之選。但女一角色係「刑警」,未知故事背景會否設喺香港,無線多少又會投鼠忌器,唔通又要智雯嚟做!?
呢個?演家樂阿媽差唔多!

湯洛雯 (王心慰常用)
伍樂怡 (首套女一)
劉穎鏇 (跟男主合作過拍劇)
倪嘉雯 (大膽用新人有新鮮感, 搏第2個陳嘉慧)

( 倪嘉雯. 圖片來源: 微博 )

--------------------
(避免版主錯誤理解, 誤判文不對題, 唯本人自我審查, 解說以上內容:
討論有關TVB劇集女角選擇, 文字內容完全符合TVB這主題!)

夫妻檔啦

引用:
原帖由 kira2018 於 2022-8-24 01:54 發表

唶係台彎野?拒地D電視電影已經霉過乜甘,跟本上唔到大場面
咁又係, F4之後好似無佳作
不過見佢肯諗外購題材 算係好D D既一步

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]