• 瀏覽: 21,713
  • 回覆: 31
+5
師兄師姐, 旅行之後記得出報告

金玄棧@玄武子
未開放自由行!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-9-1 16:36 發表
未開放自由行!
希望唔好學以前咁再到處都上演著七出國際之舉動.

而家啲機票貴到癲疫情前3倍價,就算円平咗最多打返和頭等於冇賺到😑

引用:
原帖由 miuchiwing 於 2022-9-16 03:20 發表
而家啲機票貴到癲疫情前3倍價,就算円平咗最多打返和頭等於冇賺到😑
我見11月尾去大阪,名古屋HKE 靈活飛連來回行李都唔洗七千蚊,都OK啦

引用:
原帖由 大大支嘢 於 2022-9-16 11:45 發表

我見11月尾去大阪,名古屋HKE 靈活飛連來回行李都唔洗七千蚊,都OK啦
淨大阪來回4xxx,但酒店平都可以打和返,有得去都好心動
不過回港前回港後要核酸好麻煩

引用:
原帖由 batwyu 於 2022-9-16 14:20 發表

做核酸真心煩!屋企人上個月東京回港,喺成田機場做test,住附近酒店一晚,第二朝再去拎報告上機。佢話一係一早去機場加錢做特快,咁就唔使專登留一晚。
我自己都好矛盾,本來暑假想去探個女但最後都係放棄!明白香港都係想把關好啲唔好俾病毒傳入,但另一方面又覺得好麻煩,想方便自己唔想做核酸唔想隔離。

引用:
原帖由 Jacktar 於 2022-9-16 16:56 發表

做核酸真心煩!屋企人上個月東京回港,喺成田機場做test,住附近酒店一晚,第二朝再去拎報告上機。佢話一係一早去機場加錢做特快,咁就唔使專登留一晚。
我自己都好矛盾,本來暑假想去探個女但最後都係放棄!明白香港都係想把關好啲唔好俾病毒傳入,但另一方面又覺得好麻煩,想方便自己唔想做核酸唔想隔離。
出入境預左一定冇舊時咁方便,希望等多陣情況好d

引用:
原帖由 Jacktar 於 2022-9-16 16:56 發表

仲要唔平,成二萬yen

引用:
原帖由 batwyu 於 2022-9-16 14:20 發表

有排也未可回到二/三仟走一程來回
想平飛唯有等明年先啦

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2022-9-17 12:42 發表

想平飛唯有等明年先啦
無啦,3~4千照入架喇搞掂個plan就買定,反正機票話任改

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2022-9-17 12:42 發表

想平飛唯有等明年先啦
想去個d吾等啦。。。反正兩年幾無去。。。

D package 都仲喺偏貴作少少!!! 可以觀望下先 

想問下打科興日本依家仲未承認?係唔係72小時持陰性檢測證明就 ok?

主題標籤 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]