• 瀏覽: 4,382
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
呢排坐左幾部返新西U廠車埋站一開門竟然feel到有陣真冷氣湧出嚟,坐落又真係涼件衫又乾到喎, 呢幾年夏天都未試過件衫係乾住落車 ,究竟係我feel錯定真係較凍左😅

呢排大部份車冷氣都凍過上兩三個月,無論製冷定風量都好咗啲

引用:
原帖由 justintseung 於 2022-8-31 17:51 發表
呢排坐左幾部返新西U廠車埋站一開門竟然feel到有陣真冷氣湧出嚟,坐落又真係涼件衫又乾到喎, 呢幾年夏天都未試過件衫係乾住落車 ,究竟係我feel錯定真係較凍左😅
我揸既都覺得係,而家普遍較左24度,同埋出風較大左幾格

引用:
原帖由 tor 於 2022-9-1 12:19 發表

我揸既都覺得係,而家普遍較左24度,同埋出風較大左幾格
會唔會係早排7月熱到爬街個輪多客坐住車中暑呀,佢比人小左咁多年都唔肯較返凍,宜家又突然轉死性肯set返凍🙂

上星期六下午三四點上咗架舊頭atenu 行238x,雖然上層坐滿哂仲曬住,但都覺得好涼,真係好咗

晨早就應該較返佢, 7月個陣真係熱到無人有, 感覺上出面涼過架車入面

引用:
原帖由 justintseung 於 2022-9-1 14:38 發表

會唔會係早排7月熱到爬街個輪多客坐住車中暑呀,佢比人小左咁多年都唔肯較返凍,宜家又突然轉死性肯set返凍🙂
之前何達文條會計佬要做靚條數,咪要藉環保慳油囉,加上環保署真係講過25.5度呢呢個白痴野出黎,之後冇人夠膽去改返凍,

早排可能真係畀人插到天花板都冧埋,咁咪有藉口改返涼少少囉,早一、兩年最嚴重既時候,有d車係較過26度,痴q線

引用:
原帖由 toywoof 於 2022-9-1 15:03 發表
上星期六下午三四點上咗架舊頭atenu 行238x,雖然上層坐滿哂仲曬住,但都覺得好涼,真係好咗
其實批舊頭有執過黎, 上層又大風又夠凍
我坐親舊頭起碼叫做好冷氣
有次坐SK470下層凍到好似坐緊善水咁

今日坐WM9505上層比我第一次坐好左好多,但都係覺得佢唔夠凍

引用:
原帖由 HL1352 於 2022-9-2 01:48 發表

其實批舊頭有執過黎, 上層又大風又夠凍
我坐親舊頭起碼叫做好冷氣
有次坐SK470下層凍到好似坐緊善水咁

今日坐WM9505上層比我第一次坐好左好多,但都係覺得佢唔夠凍
善水冷氣近期弱咗唔少

引用:
原帖由 User12345678910 於 2022-9-2 06:52 發表

善水冷氣近期弱咗唔少
一間唔知有無錢但成日無件既公司
一間有錢到係咁裝太陽能而又大把件既公司
無得比
九記批車肯執下副冷氣其實可以會好似蝕水個批咁涼
蝕水批車出到已經偷笑
岩岩坐 VJ9948 下層冷氣真係超涼快啦
我係覺得佢批 12.8 紅FL冷氣(XZ或打後除外)成批都唔多夠涼

相信有加入雪種,使空調變得更冷

新巴都係
之前中午時間搭,係暖風
而家真係凍風

剛剛搭完VM1671, 真係上車熱到落車,足75分鐘,有弱冷氣,唔夠風,行290人又多上落,真係搭返地鐵會涼好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]