• 瀏覽: 1,226
  • 回覆: 10
本主題由 YanNessIsMe 於 2022-9-2 11:05 移動
求教,用過schoxx,羅xx藥水,偏方用過滴露消毒藥水浸腳,淘過冰醋酸,淘既藥水太拿,令到皮膚受傷,覺得唔對路已即刻沖洗😢

借問大家邊隻藥水好用,或者有冇醫生推薦,價錢大概幾多錢🙏🏻🙏🏻🙏🏻

感覺灰甲好難斷尾,我幾個家人都有,其中一個睇過幾個醫生都斷唔到尾,其中有醫生話羅xx 是較有用

睇 皮膚醫生係有抗真菌藥不過要食好耐㗎,因為本身甲成半年先由甲底生長到甲前端,你查藥都得但一定係查幾個月,要有耐性

你可以試下exxxlor恢甲x ,用哂一樽有d用,要keep住搽,事關我停完又翻發,最後去睇醫生,左手拇指食指,右手拇指,total用左幾千

引用:
原帖由 今早錄蝦干 於 2022-9-2 02:22 發表
睇 皮膚醫生係有抗真菌藥不過要食好耐㗎,因為本身甲成半年先由甲底生長到甲前端,你查藥都得但一定係查幾個月,要有耐性
食藥半年?要醫生開嗎,有冇負作用🙏🏻大概幾錢,搽藥邊隻好d?

引用:
原帖由 FacetheTruth 於 2022-9-2 01:50 發表
感覺灰甲好難斷尾,我幾個家人都有,其中一個睇過幾個醫生都斷唔到尾,其中有醫生話羅xx 是較有用
最後點處理,有冇好轉🙏🏻

引用:
原帖由 Lindadachan 於 2022-9-2 16:32 發表
你可以試下exxxlor恢甲x ,用哂一樽有d用,要keep住搽,事關我停完又翻發,最後去睇醫生,左手拇指食指,右手拇指,total用左幾千
你搽左幾多枝,另外醫生要幾千蚊一次?

引用:
原帖由 古深情的羊羊 於 2022-9-3 02:05 發表

你搽左幾多枝,另外醫生要幾千蚊一次?
我買3.3ml搽左三枝,之後覺得好咗就停用,之後過冇耐又翻發,我份工成日都要打蛋,有時雞蛋殼會插親手指甲,可能都有關係,唔係4000蚊次呀,冇咁貴,成個療程加埋診金四千幾,不過佢係計大指小指數量去計

引用:
原帖由 Lindadachan 於 2022-9-4 23:57 發表

我買3.3ml搽左三枝,之後覺得好咗就停用,之後過冇耐又翻發,我份工成日都要打蛋,有時雞蛋殼會插親手指甲,可能都有關係,唔係4000蚊次呀,冇咁貴,成個療程加埋診金四千幾,不過佢係計大指小指數量去計
想問診所係邊區,用激光治療?

普通家庭醫生都有,嚴重嘅有口服藥同灰甲藥水(白底紫色盒),幾百蚊咋,唔駛幾千咁貴。

引用:
原帖由 我非你杯茶 於 2022-9-17 23:48 發表
普通家庭醫生都有,嚴重嘅有口服藥同灰甲藥水(白底紫色盒),幾百蚊咋,唔駛幾千咁貴。
我有用過依隻唔得,我想知激光係咪一定得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]