• 瀏覽: 5,401
  • 回覆: 31
喺 Durant 發表留隊宣言後,Mitchell 嘅去向成為最大焦點
今日終於有結果

騎士得到:
Mitchell

爵士得到:
25、27、29 年冇保護首輪選秀權,26、28 年首輪選秀互換位置權
Sexton (先簽後換,4 年 7200 萬)
芬蘭長人 Markkanen (仲有 3 年約,平均每年 1700 萬)
今年 14th pick 新秀 Ochai Agbaji (今年 NCAA Final Four MOP)

https://www.espn.com/nba/insider/story/_/id/34503797/donovan-mitchell-trade-grades-shocking-deal-means-cleveland-cavaliers-utah-jazz

師兄看Sexton, Tucker兩位進攻易上腦的球員在爵士能打得起嗎?

引用:
原帖由 wesley2010 於 2022-9-2 09:00 AM 發表
師兄看Sexton, Tucker兩位進攻易上腦的球員在爵士能打得起嗎?
THT 應該都係過渡性質,潛力有限,當然都會係訓練同真實落場睇睇表現先
但爵士本身最多嘅係搖擺人
Clarkson, Beasley, NAW, 保單, Stanley Johnson, Agbaji 等等 (當然仲有可能會再交易)
尤其爵士求嘅係未來,Agbaji 有潛力成為即戰 3D

Sexton 份合約唔約又新,爵士會多用佢
希望係如果 Conley 唔走的話,會多d控住個波教教佢點樣冇咁易上腦

唔明騎士換又獨食又佔球權的咪嘈原因
控波本身有加蘭,剛剛先加簽5年頂薪

爵士由對佢寄以厚望的非賣品到run咗份大約一年就踢走佢,擺明覺得佢無可能帶領到爵士在人人復工的西岸前進(快艇同金塊堆主力今年會養好傷出番曬嚟)

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-9-2 08:52 發表
喺 Durant 發表留隊宣言後,Mitchell 嘅去向成為最大焦點
今日終於有結果

騎士得到:
Mitchell

爵士得到:
25、27、29 年冇保護首輪選秀權,26、28 年首輪選秀互換位置權
Sexton (先簽後換,4 年 7200 萬)
芬蘭長人 Markkanen (仲有 3 年約,平均每年 1700 萬)
今年 14th pick 新秀 Ochai Ag ...
先簽後換4年7200咁睇poole  4 年一億續到都咁抵

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-9-2 09:20 發表

THT 應該都係過渡性質,潛力有限,當然都會係訓練同真實落場睇睇表現先
但爵士本身最多嘅係搖擺人
Clarkson, Beasley, NAW, 保單, Stanley Johnson, Agbaji 等等 (當然仲有可能會再交易)
尤其爵士求嘅係未來,Agbaji 有潛力成為即戰 3D

Sexton 份合約唔約又新,爵士會多用佢
希望係如果 Conley 唔走的話,會多d控住個 ...
兩個當家球星都可以trade、無人係非買品、以安治性格、一定做靚數據善價而沽
而且一定諗方法trade走conley同保丹

咁攪法...未開季己經分爭標組同抽波組

騎士儍L左???用禁多野換件米曹???

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2022-9-2 09:54 AM 發表
唔明騎士換又獨食又佔球權的咪嘈原因
控波本身有加蘭,剛剛先加簽5年頂薪

爵士由對佢寄以厚望的非賣品到run咗份大約一年就踢走佢,擺明覺得佢無可能帶領到爵士在人人復工的西岸前進(快艇同金塊堆主力今年會養好傷出番曬嚟)
騎士想即時升級
想博吓有 Mitchell 後會變成爭標型球隊
而且佢仲好後生,仲去上緊去高峰期,試驗唔成功都應該仲保到季後賽位置
失敗的話以 Mitchell 個年紀仲有交易價值

講返 Mitchell, 爵士就賺到盡
啱啱先完咗一年大約,即係咁多年都係新秀合約+一年大約就有近年嘅成績
仲交換到咁多嘢返嚟
超級值

引用:
原帖由 噹勞得 於 2022-9-2 12:08 PM 發表

先簽後換4年7200咁睇poole  4 年一億續到都咁抵
Sexton 上腦又有傷患史
以 Poole 上季打到第三個浪花咁嘅表現
二千幾萬一年值啦

引用:
原帖由 噹勞得 於 2022-9-2 12:20 PM 發表

兩個當家球星都可以trade、無人係非買品、以安治性格、一定做靚數據善價而沽
而且一定諗方法trade走conley同保丹

咁攪法...未開季己經分爭標組同抽波組
不過如果唔 Trade 走佢哋
Conley
Agbaji
保單
Vanderbilt
Kessler
第6人 Clarkson+Beasely

個陣容都竟然完整而唔算好爛
間唔中爛場冷都唔出奇

其實算win win 
Garland 同米曹 準起上來 每人30分夠做

Sexton 睇左佢兩季
唔值高薪

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-9-2 14:32 發表

不過如果唔 Trade 走佢哋
Conley
Agbaji
保單
Vanderbilt
Kessler
第6人 Clarkson+Beasely

個陣容都竟然完整而唔算好爛
間唔中爛場冷都唔出奇
2人夾埋4千萬、而且保丹又合約年、唔想蝕應該會做trade
不過諗唔到邊隊會食conley除非爵士狠心買斸
保丹就換到pick已經好好

引用:
原帖由 fishmoson 於 2022-9-2 14:54 發表
Sexton 睇左佢兩季
唔值高薪
所以唔覺騎士好蝕、本身已經唔諗住比大約佢
依家只係搭多件高佬、而啲pick....隊中新仔都齊章、加埋米嘈
未來幾年都有競爭力、抽波啲野留比馬刺爵士啦

引用:
原帖由 噹勞得 於 2022-9-2 04:45 PM 發表

2人夾埋4千萬、而且保丹又合約年、唔想蝕應該會做trade
不過諗唔到邊隊會食conley除非爵士狠心買斸
保丹就換到pick已經好好
重建型球隊如果呢D高薪老將交易唔到
近期都興就咁擺係度出都唔出
好似 Horford 上季見到都仲好有料,但再之前雷霆完全將佢休季

不過 Conley 未拎過冠軍
睇情況都想去爭標型球隊做後備都博一博
睇吓會唔會買斷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]