• 瀏覽: 10,905
  • 回覆: 24
返左新工差唔多一個月我發現呢間公司真係好有儀式感, 有新同事返工朝早又會簡單歡迎下新同事, 雖然我覺得尷尬到爆炸
就黎中秋公司又多左d燈籠做裝飾, 光到熄幾排燈都冇問題, 聽講往年會有猜燈謎玩
其實我都係想正正常常返工, 中秋有得早放就得架啦唔整咁多水色都冇問題......

有熱氛咁都幾好呀

即時新聞 - 港聞
許樹昌料確診數字本月或見頂 籲中秋避免參與跨家庭

英國人口6700萬
宜家確診死亡數字每星期2千人
如果按返個比例
香港每星期會死幾多人?

早稲田大學/わせだだいがく Waseda Daigaku 

而家
不停課
不禁堂食

現時 BA4  BA5 病毒 更入侵性強

哈哈,人人不同,有啲人鍾意搞作無咁悶

因為公司有人刷鞋

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-9-5 10:37 發表
返左新工差唔多一個月我發現呢間公司真係好有儀式感, 有新同事返工朝早又會簡單歡迎下新同事, 雖然我覺得尷尬到爆炸
就黎中秋公司又多左d燈籠做裝飾, 光到熄幾排燈都冇問題, 聽講往年會有猜燈謎玩
其實我都係想正正常常返工, 中秋有得早放就得架啦唔整咁多水色都冇問題......
咩工嚟??

平時要唔要ot

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-5 20:18 發表
哈哈,人人不同,有啲人鍾意搞作無咁悶
聽講以前中秋正日可以早放, 今年中秋係星期六唔知仲有冇得早放呢

引用:
原帖由 東鄉大為明 於 2022-9-5 20:46 發表
因為公司有人刷鞋
班同事好似好enjoy呢種氣氛…

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2022-9-5 20:49 發表

咩工嚟??
普通文職囉, 聲稱係後生d既公司

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2022-9-6 06:40 發表
平時要唔要ot
唔主張ot, 不過做唔晒野當然要ot啦

有無得抽獎??

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-9-6 10:57 發表

唔主張ot, 不過做唔晒野當然要ot啦
中秋節果日特登做唔晒d野走,咁咪開心返囉

引用:
原帖由 多時啦是傻 於 2022-9-5 10:37 發表
搞呢啲氣氛熱鬧啲

引用:
原帖由 草本靈芝 於 2022-9-5 17:10 發表
即時新聞 - 港聞
許樹昌料確診數字本月或見頂 籲中秋避免參與跨家庭

英國人口6700萬
宜家確診死亡數字每星期2千人
如果按返個比例
香港每星期會死幾多人?

早稲田大學/わせだだいがく Waseda Daigaku 

而家
不停課
不禁堂食

現時 BA4  BA5 病毒 更入侵性強
月底見頂希望係,也希望疫情快快過去。

主題標籤 #中秋節
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]