• 瀏覽: 5,039
  • 回覆: 13
好心無心, 無咁嘅思維真系唔好攪,
俾晒一堆宣傳紙話收集 「車輛貼」
結果帶人遊花園, 連份 from 都俾唔到,
還是一架架車停車俾錢, 用人手好過,
D狗官個腦仲停留系滿清年代, 電子化, 佢地識條鐵咩

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-9-7 11:56 發表
唔搞咪好囉!
啲人寧願排隊都唔願比35蚊咪由得人囉!
都唔明點解要用納稅人啲錢幫啲唔願比35蚊嘅人
咁對我哋比開35蚊想快啲嘅咪好唔公平

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-9-7 14:51 發表

唔搞咪好囉!
真架, 即使俾50蚊, 只要唔好煩到我, 我都唔介意,
攪咁多野, 不如著手整多D停車位,
或者清走D廢車, 咪佔用路面好過,
好做唔做, 晒錢宣傳, 廢官

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-9-7 11:56 發表
香港依家仲落後個大陸好多已經用車牌識別

點解我上次續牌嗰陣時交咗同意表格,但我而家都冇收到嗰個車輛貼

我都未收到

https://www.td.gov.hk/tc/public_forms/td_forms/ecmvt/index.html
點解咁多人唔睇吓官網時間表㗎?舊年開始第一日講呢樣嘢已經有晒時間表話今年11月先至實施,有晒時間表點樣派發幾時派發,其他傳媒都有講

第3季即係幾時會收到, 我都未收到喎?

班官直情提都唔提,會唔會又係唔提唔存在?

仲用乜9貼吖!!!
公/私傾掂數全免費任通........ 
煩路段搞專線!!
違規違泊即抄即拖~~~

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-9-7 14:51 發表

唔搞咪好囉!
排隊比錢果D反而多數係名車,真係抵人發達

引用:
原帖由 galigali 於 2022-9-7 17:55 發表

香港依家仲落後個大陸好多已經用車牌識別
香港係智慧城市

引用:
原帖由 mo88 於 2022-9-9 13:24 發表

排隊比錢果D反而多數係名車,真係抵人發達
咁又係呢到慳啲嗰到慳啲慳慳下連車都唔養隨時樓都買幾層

用微信支付咪得囉!香港真係特別多高手!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]