• 瀏覽: 7,471
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
如題

每個人一定不一樣。
但重點是,不論出不出國,子女始終有一天要離開父母。

個仔22歲了,月底便會赴英留學四年,始終都係第一次隻身離開父母,現在一直都有點擔心及心掛掛,怕有乜嘢做漏或帶漏,希望過來人父母分享經驗🙏🏻

引用:
原帖由 Mavisleo 於 2022-9-13 12:45 發表
個仔22歲了,月底便會赴英留學四年,始終都係第一次隻身離開父母,現在一直都有點擔心及心掛掛,怕有乜嘢做漏或帶漏,希望過來人父母分享經驗🙏🏻
已經咁大,怕什麽?只要帶錢!
我幾個小孩都在英讀書,其中一個讀了五年,16 歲過去, 21 歲已經碩士研究生畢業,畢業後就回香港了工作了。

引用:
原帖由 Mavisleo 於 2022-9-8 10:57 發表
如題
真係讀得既 . 一定留係香港 ...

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-21 21:11 發表

這個其實小弟不大同意,香港有好學校選擇,就話留港。當你考得入更好,為什麼留港?

如果佢想去就比佢過去讀書,免得將來會埋怨你不準佢去

唔捨得唔通等打針死

唔捨得時叮啦

引用:
原帖由 Mavisleo 於 2022-9-8 10:57 發表
如題
為左仔女好  你都要的LA

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-21 21:11 發表

其實真係讀得的  更加要出去讀 講發展 講學術 外地一定更大 ,香港的大學就算排名唔低 發展空間都冇咁大

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-10-3 15:43 發表

其實真係讀得的  更加要出去讀 講發展 講學術 外地一定更大 ,香港的大學就算排名唔低 發展空間都冇咁大
值得留在香港讀的,只有醫科,牙科,最多加埋法律!其他科就算吧!

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2022-10-3 17:00 發表

值得留在香港讀的,只有醫科,牙科,最多加埋法律!其他科就算吧!
仲有理工三寶,中大公衛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]