• 瀏覽: 3,841
  • 回覆: 10
請問有冇師兄知道邊一款前後車cam比較新款包裝包括煙插電源線攞電.
因為我唔想駁落架車電池攞電.
本來想買盯盯拍x 2s pro或者thinkwareq 800pro
但係問咗一定要搵師傅安裝.

自己上淘寶訂。

小米

引用:
原帖由 猛人注意 於 2022-9-9 09:19 發表
請問有冇師兄知道邊一款前後車cam比較新款包裝包括煙插電源線攞電.
本來想買盯盯拍x 2s pro或者thinkwareq 800pro
駁電池fuse攞電要降壓器的
9成車cam都係5V輸入可以煙插攞電,問題係你配咩電源線。就算你講兩隻都有煙插電源線配

Cheap Cheap 地,可以用小米($500 內), 中檔貨I-Road X5 (HK$1500 包安裝 )

你吾想連接車內Fuse箱,用小米啦!

叮叮拍性價比冇得輸,X2係舊款佢出左隻新款X5,自己裝其實好容易,你怕就上FB有好多間都做安裝。

引用:
原帖由 猛人注意 於 2022-9-9 09:19 發表
transcend drivepro 550b

插煙插攞既咪又係架車電池既電

引用:
原帖由 subming 於 2022-9-9 23:14 發表
插煙插攞既咪又係架車電池既電
應該話插煙頭熄車就cut電,如果fuse箱就長火,但係如果架車唔係日日渣插煙頭電池冇咁傷。

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 10/9/2022 13:04 發表

應該話插煙頭熄車就cut電,如果fuse箱就長火,但係如果架車唔係日日渣插煙頭電池冇咁傷。
咁我情願搭條匙火、同樣熄車斷電、唔阻地方唔會鬆開斷左電

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2022-9-9 20:57 發表
叮叮拍性價比冇得輸,X2係舊款佢出左隻新款X5,自己裝其實好容易,你怕就上FB有好多間都做安裝。
x5 pro x2 pro分別只係前鏡2k半同4K分別,但x5 pro就貴好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]