• 瀏覽: 7,476
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
怕行行下死車。油站有冇得check?  Thanks.

着到車後,只要唔熄火,就算冇咗條匙都可以行到冇油至停,最多下次着唔到車姐,冇電通常錶板就會有警告燈,無需杞人憂天

油站通常都有鈕扣電池,做定功課睇定用乜嘢電池,手機即時上YouTube搵返車型就自然有教學點換

設計預左會出現無電、所以無電都著到車、同門鎖一樣個搖控無電可以用匙開

車匙唔夠電, 錶板會出提示, 快快脆換電就唔會有你呢個問題出現

引用:
原帖由 dudehk 於 2022-9-11 00:58 發表
着到車後,只要唔熄火,就算冇咗條匙都可以行到冇油至停,最多下次着唔到車姐,冇電通常錶板就會有警告燈,無需杞人憂天

油站通常都有鈕扣電池,做定功課睇定用乜嘢電池,手機即時上YouTube搵返車型就自然有教學點換
用他錶 度粒電囉

引用:
原帖由 lsftsang 於 2022-9-10 23:14 發表
幾蚊粒電就換Q咗佢啦

冇電錶板會閃警告信號,幾蚊粒電池每年換一粒

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2022-9-11 09:08 發表

用他錶 度粒電囉
他表度冇意思㗎,唔少電器我試過換電出嚟之後度到好多顯示仲有2.9-3V都唔算低,但就係操作唔到,同一粒電我轉去其他地方用就繼續用到,咁你話你睇到3v有乜意思呢

每件電器都要求唔同,有啲好敏感低少少都唔得,有啲個容忍度好大低到2.6都得,所以他錶睇到有乜意思呢?信錶板啦,着燈換電就係咁簡單

引用:
原帖由 lsftsang 於 2022-9-10 23:14 發表
如果開關車門手柄是接觸式,車匙冇電要試多幾次就表示冇電,車內顯示冇車匙亦是,最多習慣每年最少換一次電。

引用:
原帖由 dudehk 於 2022-9-11 10:43 發表

他表度冇意思㗎,唔少電器我試過換電出嚟之後度到好多顯示仲有2.9-3V都唔算低,但就係操作唔到,同一粒電我轉去其他地方用就繼續用到,咁你話你睇到3v有乜意思呢

每件電器都要求唔同,有啲好敏感低少少都唔得,有啲個容忍度好大低到2.6都得,所以他錶睇到有乜意思呢?信錶板啦,着燈換電就係咁簡單
一般車匙遙控去到3.05 開始就唔係好得,點會他表度無意思

距離會越嚟越短。

一粒電都係十元八塊,驚嘅咪一個月換一粒囉。何必煩惱自來尋呢?

每月交替用remote.. 
假日少用用前就放有太陽光晒吓個remote..😁 
我可用超過3年!
其中一個電必定會弱先..  
要好近先有效咪一起換..
汽車配/零件舖配電必冇錯!!

引用:
原帖由 fto94 於 2022-9-11 17:26 發表
每月交替用remote.. 
假日少用用前就放有太陽光晒吓個remote..😁 
我可用超過3年!
其中一個電必定會弱先..  
要好近先有效咪一起換..
汽車配/零件舖配電必冇錯!!
我2個月交替,唔用果條拆走粒電,用至擺返,4年仍未著燈

引用:
原帖由 dudehk 於 2022-9-11 19:53 發表

我2個月交替,唔用果條拆走粒電,用至擺返,4年仍未著燈
👍👍👍 
我可L刀有4年...  
因未試過失效先換!😘

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]