• 瀏覽: 8,748
  • 回覆: 17
我朋友張我銀行戶口賣左比人,比我發現左,我通知銀行報失先 ,當我去銀行解凍,發現有間公司入左2萬幾萬美金入我戶口,買我戶口的人知道我已報失,對方通知銀行,入錯錢,原來仲有幾萬美金未到帳,宜家 銀行寄左受權信,要我簽名,我沒有理會,宜家我想提取戶口錢,銀行職員拒絕,內部調查中,已經成個月,咁我所有錢系入邊,我有咩方法可以取回自己款項?

http://www.>><><<
http://www.>><
報警備案,洗黑錢要坐牢。

報警啦 
無朋友做都要架啦

咁得意,佢賣你戶口比人,有乜著數?
係玩你?
定係另有內情……?

咁奇怪, 你既戶口號碼咁容易俾人知道既.

樓主講一啲唔講一啲,其中好多內情

從來冇見過報失戶口,盜用就聽聞過,而且你有冇交出提款卡比你朋友?如果有就即係你都有問題,匯入你戶口嘅錢如果係非法得益,就好大機會入冊。

引用:
原帖由 hkss0011 於 2022-9-12 11:09 發表
我朋友張我銀行戶口賣左比人,比我發現左,我通知銀行報失先 ,當我去銀行解凍,發現有間公司入左2萬幾萬美金入我戶口,買我戶口的人知道我已報失,對方通知銀行,入錯錢,原來仲有幾萬美金未到帳,宜家 銀行寄左受權信,要我簽名,我沒有理會,宜家我想提取戶口錢,銀行職員拒絕,內部調查中,已經成個月,咁我所有錢系入邊,我有咩方法可以取回自己款項?
1)你點樣發現你戶口比你朋友賣左?

2)你點樣知道,買你戶口的人知道你已向銀行報告有關事項?

3)你點樣知道,對方通知銀行陳述入錯錢?

4)你點樣知道,仲有幾萬美金未到帳?

5)銀行寄左授權信要你簽名,是授權甚麼?而你為何沒有理會?

依5條問題,其實疑犯是知道一切的,那麼你是否那個疑犯呢?

手潔心正的人,沒有懼怕,反之,災禍離他不遠了!

引用:
原帖由 noel2046 於 2022-9-12 15:38 發表
樓主講一啲唔講一啲,其中好多內情
我都覺得係,人地有你戶口,都要有戶口密碼先可提款。

通常用朋友開問,好大機會都係自己係事主,而且有一點講唔通所謂“朋友”賣你戶口出去比人,但佢冇任何得益,買方亦冇可能提走款項……中間係欠咗一樣嘢。

建議樓主去法律問題嗰邊問比較好,嗰邊會有較多人知道洗黑錢要點做。

引用:
原帖由 全南 於 2022-9-13 05:12 發表
通常用朋友開問,好大機會都係自己係事主,而且有一點講唔通所謂“朋友”賣你戶口出去比人,但佢冇任何得益,買方亦冇可能提走款項……中間係欠咗一樣嘢。

建議樓主去法律問題嗰邊問比較好,嗰邊會有較多人知道洗黑錢要點做。
中間欠左啲野,呢個解釋相當好

是否樓主自己出事? 未聽過可以攞朋友銀行戶口賣

引用:
原帖由 全南 於 2022-9-12 14:57 發表
咁得意,佢賣你戶口比人,有乜著數?
係玩你?
定係另有內情……?
分贓不均 !

引用:
原帖由 大佬 於 2022-9-12 19:55 發表

我都覺得係,人地有你戶口,都要有戶口密碼先可提款。
我都覺得相當有可疑...

引用:
原帖由 johnchu777 於 2022-9-13 10:01 發表
是否樓主自己出事? 未聽過可以攞朋友銀行戶口賣
重點係點賣?唔比戶口卡或綱銀id及密碼,唔知點賣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]