• 瀏覽: 12,959
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
+2
請問有冇師兄知道,過咗保養期,紅bb上14樓抹油要幾多錢?🤔

#更正:原來隻手錶未過保養期的

勞記黑水鬼我就知道要四千幾左右
,但係tudor我就唔知...

年零前抹過,2100-2300左右

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-14 18:06 發表
年零前抹過,2100-2300左右
thank you呀師兄,當佢加少少就2500蚊左右

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2022-9-14 18:08 發表

thank you呀師兄,當佢加少少就2500蚊左右
其實計錶價我覺得貴,不過我錶冠鬆被㩒住搶,你隻錶乜事?

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-14 18:11 發表

其實計錶價我覺得貴,不過我錶冠鬆被㩒住搶,你隻錶乜事?
太太隻錶2018年年頭買到依家,咁佢都日日帶,不過佢用錶都好粗,好似戴g shock咁,個紅圈同隻錶都花痕累累咁,近排走時不準,試過上滿鏈,校準同電話時間對齊,結果一個星期後,係慢咗六分鐘左右,現在諗住得閒上去14樓保養(即係跌錢)跟手拋光埋佢

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2022-9-14 18:24 發表

太太隻錶2018年年頭買到依家,咁佢都日日帶,不過佢用錶都好粗,好似戴g shock咁,個紅圈同隻錶都花痕累累咁,近排走時不準,試過上滿鏈,校準同電話時間對齊,結果一個星期後,係慢咗六分鐘左右,現在諗住得閒上去14樓保養(即係跌錢)跟手拋光埋佢
上次好似話打磨要成千,加埋抹油換圈,都幾 ‘容’

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-14 20:10 發表

上次好似話打磨要成千,加埋抹油換圈,都幾 ‘容’
其實我都預咗當佢係同款勞力士嘅60%左右的價錢

請問如果保養期內BB換玻璃面, 知唔知幾多錢, THX

引用:
原帖由 ryan_sky 於 2022-9-15 11:26 發表
我都未知呀,太太隻紅BB,我諗住下個禮拜先攞上14樓...

尋晚特登用洗潔精洗乾淨曬佢...
外圈紅圈變色了。
(我估好大機會要換)
玻璃花哂,斜睇仲見到有少少彩虹雲(好大機會都要換吧)
巴的正常。
走時不準。(拎上去14樓主要因素)
錶殼錶帶當然花/凹/崩樣樣齊
全部搞掂連拋光,我諗二千五蚊左右搞得掂嘅。

引用:
原帖由 ryan_sky 於 2022-9-15 11:26 發表
如果以同級嚟講,等同勞力士黑水鬼,黑水鬼換嘅鏡面好似千鬆啲至千幾蚊,咁我估帝舵咪大幾百蚊至1000蚊左右,不過如果喺保養期外,佢要跟埋抹油一齊做,當然如果你喺保養期內,就可以單獨換鏡面...

明白, 唔該曬CHING

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]