• 瀏覽: 8,064
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
首先我第一次申請結餘轉戶!
因為爬左好多次舊文
已經十五十六想申請
兩星期前收到恒生電話問推銷
電話問有冇興趣清卡數
之後開始正視自己信用卡💳
想集中統一還款!
暫時5張卡總供結欠170000$hk
我本生係公務員月薪約19000$
做左4年幾、每個月準時還款
每個月現時還款7k大約唔記得分左幾耐因為好散
!想集中統一!
我申請完「恒生結餘轉戶」上傳晒資料.
之後就過幾日就申請「中銀結餘轉戶」
因為網上爬文睇到出糧銀行會易批!
但兩日唔洗手app內就睇到已被拒絕!
之後我就再申請左「花旗銀行結餘轉戶」
佢核對完資料初步俾左個計劃我分5年
只能批部份卡數150000$金錢
每月還款4900$之後填完佢個tu問題
再交俾財政部審批唔夠一陣就收拒絕信電郵📧
我心念冇理由我準時還款又有穩定工作
除非恒生批左我其他銀行見到就拒絕左?
之後今日早上就收到電話📞off ice
一次幫我卡數全清金錢批220000$kh
3-5年還款我自己選最後我選4年
每月還5900$
唔知大家有冇咁樣類似經歷
純分享俾大家參考!🙏

見番$5900 X 48期

引用:
原帖由 狗會Chairman. 於 2022-9-15 23:33 發表
$4300 x 48 = $206400
$4300 x 60 = $258000
樓主係咪應該還60期
5900 x 48

引用:
原帖由 s5000i 於 2022-9-15 23:08 發表
首先我第一次申請結餘轉戶!
因為爬左好多次舊文
已經十五十六想申請
兩星期前收到恒生電話問推銷
電話問有冇興趣清卡數
之後開始正視自己信用卡💳
想集中統一還款!
暫時5張卡總供結欠170000$hk
我本生係公務員月薪約19000$
做左4年幾、每個月準時還款
每個月現時還款7k大約唔記得分左幾耐因為好散
!想集中統一!
我申請完「恒生結餘轉戶」上傳晒資料.
之後就過幾日就申請「中銀結餘轉戶」
因 ...
樓主剩係正苦工,都已經有優惠

樓主 本身 恒生出糧?

你另外有個post 話2019年12月1日 正式返新工
依道又講做咗4年幾公務員 
邊樣真呀?

你禁還咪仲唔抵 先慳左每個月千零蚊 
用個腦諗下都知  欠17借22萬做乜 

引用:
原帖由 leo1205 於 2022-9-16 10:47 發表
你禁還咪仲唔抵 先慳左每個月千零蚊 
用個腦諗下都知  欠17借22萬做乜 
冇錯

借22個,6皮幾息,個sales 和味我早幾年借50幾個分36期都係2雞幾息。

引用:
原帖由 袋中性感的駱駝 於 2022-9-16 14:50 發表
借22個,6皮幾息,個sales 和味我早幾年借50幾個分36期都係2雞幾息。
佢分4年,吾算太貴,近排銀行又加息呢

借多30萬一齊清,洗得豪啲

短時間又痕身又中肯又花肥
tu唔重傷就奇
好彩痕身係第1間冇其他EA
如果宜家再開tu都未必批

引用:
原帖由 袋中性感的駱駝 於 2022-9-16 14:50 發表
清數plan貴過現金plan
宜家月平0.5咪算咁

搞清楚自稱恒生嗰個人嘅身份先啦,以我所知銀行唔會主動搵客推銷做結餘轉戶,阿豬阿狗都可以自稱恒生職員,9成9係中介狗,唔好比人水幾句就以為有咁大隻甲乸隨街跳。

引用:
原帖由 坐六年 於 2022-9-18 07:38 發表
搞清楚自稱恒生嗰個人嘅身份先啦,以我所知銀行唔會主動搵客推銷做結餘轉戶,阿豬阿狗都可以自稱恒生職員,9成9係中介狗,唔好比人水幾句就以為有咁大隻甲乸隨街跳。
冇嘢吖,銀行唔會電話sell客做p loan/bt?
吓吓等啲客自己揾上門?
cold call我唔知
warm call一定有

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]