• 瀏覽: 28,679
  • 回覆: 345
  • 追帖: 2
+9
有講好多人關心嘅牛油!

10:20 : 啲奶平到唔飲都對唔住自己!

https://www.youtube.com/watch?v=XBC-HzwSIA8

唔好再放呢d片啦我地呢班窮x藍絲無錢移民呀,唯有留響香港抗疫啦

引用:
原帖由 Sambb 於 2022-9-16 22:05 發表
唔好再放呢d片啦我地呢班窮x藍絲無錢移民呀,唯有留響香港抗疫啦
咁又係,當佢哋見到牛油,牛奶,麵包,水原來平香港咁多⋯⋯。

呢排, 周圍又多返D特價嘢!
剛剛,£2.8 買到一 pack 鱸魚, 以為就到期, 點知唔係喎, 仲有好多日, 快快買多包!
平日要£3.8㗎!

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-9-17 06:02 發表
呢排, 周圍又多返D特價嘢!
剛剛,£2.8 買到一 pack 鱸魚, 以為就到期, 點知唔係喎, 仲有好多日, 快快買多包!
平日要£3.8㗎!
不過最近牛扒好似係貴咗。 買過幾次 Marks & Spencer Sirloin Steak £4.25,最近係£5。不過唔 sure 係咪同一個item.

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-17 06:10 發表

不過最近牛扒好似係貴咗。 買過幾次 Marks & Spencer Sirloin Steak £4.25,最近係£5。不過唔 sure 係咪同一個item.
我比較少食牛扒, 多數食豬扒!
因為我煎牛扒煎得唔夠出面D廚師好!

揾D咁嘅嘢嚟比, 牛油牛奶一向香港都係貴, 個個都好似佢咁富貴, 一餐可以過百. 佢又唔提吓入滿一車油講緊要4000港紙.

多謝鬆仔以正視聽
其實生活都不錯
🇬🇧去得過住得過
早前碼頭工人罷工
老闆加幾個%
都唔滿足
呢班鬼佬係咪人嚟㗎

牛奶香港都唔會貴英國好多
去大生行吓啦
買兩支平啲

黃畜狗種最鐘意報喜不報懮。陰角本土再分開三塊時唔好躝番嚟呀!

引用:
原帖由 Retired2019 於 2022-9-17 07:16 發表
黃畜狗種最鐘意報喜不報懮。陰角本土再分開三塊時唔好躝番嚟呀!
其實佢地開心咪得囉,我地留係香港都吾會輸比佢地,而且我地還有親人齊齊整整係香港生活,呢樣野勝過一切所有事,佢地最多味一家三囗或四口係英國生活,同我地無得比,而且黑暴之後,香港人恢復正常生活,亦無重大改變,改變既係全世界都有既國安法,但比起民主自由的台灣,我地國安法又比佢地寬鬆,相信如果有留意台灣新聞,批評台灣總統,醜化政府高官,都會被定罪,報導與政府相反意見,會被關台,而發放未經證實既假信息也會被檢控,之前台灣疫情,台灣的確死了很多兒童,但台灣政府禁止發放有關限多兒童死亡信息,否則會被檢控,蔡英文警告地方政府,權在中央,否則地方政府官員一律依法處置!台灣人覺得政府做法不會多言,因為國有國法,家有家法!相反我地香港就寬鬆得多了,但好多人不珍惜,只會批評,無視國有國法的道理,以為自己真係大曬,講野無底線,不過講咁多道理佢地吾會明,佢對係針對人吾係事,如果不喜歡,移民最好的,他們開心就好了!

原來講緊專去買特價快過期貨,就話價錢合理,好似啲窮人專等菓欄啲生果就快爛,一份份堆起嚟賣嗰啲,真係影衰曬香港人其實你哋去深水埗街市搵啲最平嘅嘢買,日日數箸用咗幾多毫子,香港都可以生活得好便宜

正一窮L思維及行為

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-16 21:45 發表
有講好多人關心嘅牛油!

10:20 : 啲奶平到唔飲都對唔住自己!

https://www.youtube.com/watch?v=XBC-HzwSIA8
點解要成日飲奶?唔食飯呢?

淨係去超市比英國同香港售價去引証邊度生活好 

咁你唔去柬埔寨比 去印尼比 去菲律賓比 仲平啊 你唔去 

我係香港上星期食到日本直送青提 水蜜桃 食到澳龍 蟶子皇 整多兩條金古魚蒸 拎去加工 加支大啤 幾爽 成班朋友幾happy

拿 我無話英國生活苦 我想講 各有各生活 無謂比 想走的走 想留的留 各有各生活

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-9-17 06:35 發表
揾D咁嘅嘢嚟比, 牛油牛奶一向香港都係貴, 個個都好似佢咁富貴, 一餐可以過百. 佢又唔提吓入滿一車油講緊要4000港紙.
我唔太信間Tesco 係屋企隔離好似香港7-11 咁方便嘅 油費幾錢?

而且佢哋BNOer 係香港食唔起肉,去到英國食咁多肉,小心生大腸癌 生癌記得唔好衝番香港醫院醫就得了 識好多上一代移民加拿大,60-70 歲就衝番香港醫病 福利拿盡

如果香港可以好似大陸網站,顯示IP地址,咁就少好多係鴨脷洲分享外國生活嘅post

主題標籤 #英國
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]