• 瀏覽: 6,224
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
馬些路 + 賓斯馬 應該都值得攞 5次金球獎
成為史上第2多金球
甘多次歐聯冠軍 都係全靠佢呢人。
身為巴塞球迷既我都要 站立鼓掌👏👏

由2021 奪歐冠 就睇到2人既威力及主要性,無左佢地兩人 皇馬應該年年16強出局

CR7 -離開RM,什麼都不是

Man U時代,有朗尼+迪維斯,所以可以咁勁
離開Man Utd,去到RM,咪被巴塞炒⋯⋯

直至摩迪、巴爾加盟先有改變

引用:
原帖由 minis.marco 於 2022-9-20 03:51 發表

同時長期靠痴隊友 (馬賓)
敵方就靠 Terry 😁

引用:
原帖由 minis.marco 於 2022-9-20 03:51 發表

成功將祖記脫離冠軍行列
帶領曼聯做六弟進軍歐霸

成就非凡

C朗為葡萄牙首奪歐國盃冠軍,捧盡英超、西甲、意甲、歐聯冠軍,以至金球獎、世界足球先生等殊榮,奠定當今球王地位,已經唔需要多講。

其實有冇數據列出c朗/美斯效力皇馬/巴塞幾多年, 期間攞幾多次歐聯/聯賽冠軍, 期間有咩重點隊友(例如隊友是否歐國杯世界盃美洲杯冠軍主力, 係主力, 唔係11人其一份子咁簡單)

令我諗起沙維+小白,無左沙維巴塞無再拎過歐聯冠軍,世界盃+歐國盃+歐冠夢幻組合,應該可以拎十次金球

小白+沙維 值得拿7金
山齊士 有兩美州盃,又值兩金球
可惜唔冇公關support

引用:
原帖由 figofgio 於 2022-9-20 11:17 發表
令我諗起沙維+小白,無左沙維巴塞無再拎過歐聯冠軍,世界盃+歐國盃+歐冠夢幻組合,應該可以拎十次金球
2012歐國杯決賽都炒人4球

引用:
原帖由 大大b2號 於 2022-9-20 11:24 發表
小白+沙維 值得拿7金
山齊士 有兩美州盃,又值兩金球
可惜唔冇公關support
點樣7次法 ?

引用:
原帖由 丹尼爾艾維斯 於 2022-9-19 21:56 發表
馬些路 + 賓斯馬 應該都值得攞 5次金球獎
成為史上第2多金球
甘多次歐聯冠軍 都係全靠佢呢人。
身為巴塞球迷既我都要 站立鼓掌👏👏

由2021 奪歐冠 就睇到2人既威力及主要性,無左佢地兩人 皇馬應該年年16強出局
點樣5次

引用:
原帖由 大大b2號 於 2022-9-20 11:36 發表

點樣5次
2014 2016 2017 2018 2021
由2021 睇到 無左 (馬賓) 係攞唔到歐聯 😁

倒我問你點樣7次法?

引用:
原帖由 丹尼爾艾維斯 於 2022-9-20 11:38 發表

2014 2016 2017 2018 2021
由2021 睇到 無左 (馬賓) 係攞唔到歐聯 😁

倒我問你點樣7次法?
埋就係梅西搶左果7金

引用:
原帖由 wsvchuen 於 2022-9-20 11:03 發表
其實有冇數據列出c朗/美斯效力皇馬/巴塞幾多年, 期間攞幾多次歐聯/聯賽冠軍, 期間有咩重點隊友(例如隊友是否歐國杯世界盃美洲杯冠軍主力, 係主力, 唔係11人其一份子咁簡單)
你這樣比較無意思.
踢得巴塞皇馬, 身邊基本上全部都係國家隊主力成員 :

巴塞隆拿前期 : 馬斯查蘭奴, 佩奧爾, 丹尼爾戴維斯, 沙維, 小白, 伊度奧, 亨利, 古莊臣 ... 夠未
中期加入 : 布斯基斯、法比加斯、韋拿、山齊士、佐迪艾巴 ...
後期 : 蘇亞雷斯、尼馬、基斯文 ...
朗朗 : 雲達沙、維迪、史高斯、朗尼、泰維斯、卡域克、小豆 … 成隊曼聯都係國家隊主力.

引用:
原帖由 大大b2號 於 2022-9-20 11:47 發表

埋就係梅西搶左果7金
你up咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]